45
PT45M min
PT45M min
Čas priprave
30
PT30M min
PT30M min
Čas peke
Sestavine
Za biskvit:
- Jajca M velikost 4
- Sladkor v prahu 220 g
- Sončnično olje 100 ml
- Polnomastno mleko 100 ml
- Gladka bela moka 250 g
- Pecilni prašek 12 g
Za polnilo:
- Malinova marmelada 250 g
Za čokoladni obliv s kokosom:
- Temna čokolada (55% kakavovih delov) 80 g
- Polnomastno mleko 8 žlic
- Sladkor v prahu 120 g
- Maslo 200 g
- Rum 3 žlice
- Groba kokosova moka 250 g
Priprava
Za biskvit:
01
Jajca in sladkor stepamo pri najvišji hitrosti približno 15 minut, da dobimo svetlo in puhasto maso. Prilijemo olje in mleko in na nizki hitrosti stepamo do enotne mase. Nazadnje na rahlo z lopatko vmešamo še presejano moko, pomešano s pecilnim praškom.
02
Dno pekača prekrijemo s papirjem za peko in maso previdno vlijemo v pekač.
03
Biskvit pečemo približno 30 minut, v pečici ogreti na 180 °C. Ali je pečen, preverimo z leseno palčko - če na njej ni ostankov biskvita, je pečen.
04
Ko se pečen biskvit popolnoma ohladi, ga po sredini prerežemo na polovico. Spodnji del premažemo z malinovo marmelado in ga pokrijemo z zgornjim delom. Biskvit nato razrežemo na poljubno velike kocke.
Za čokoladni obliv s kokosom:
01
Nad paro raztopimo temno čokolado, mleko, sladkor v prahu in maslo. Med topljenjem večkrat premešamo, da dobimo enotno maso.
02
Ko se vse sestavine raztopijo, lahko po želji okus izboljšamo še z rumom.
03
Pripravimo si dva globoka krožnika, enega za čokoladni obliv, drugega za kokosovo moko.
04
Biskvitne kocke najprej z vseh strani namočimo v čokoladni obliv, nato pa jih povaljamo še v kokosovi moki.
05
Odlagamo jih na rešetko za pecivo, ki jo nato prestavimo v hladilnik, najbolje kar čez noč, da se čokoladni obliv strdi.
06
Kokosove kocke so najboljše naslednji dan, ko se obliv strdi, biskvit malo navlaži in okusi povežejo med seboj.
Dodatni nasveti
- V hladilniku jih lahko hranimo približno 5 dni.
- Malinovo marmelado lahko menjamo tudi s kakšno drugo marmelado ali pa jo izpustimo.
- Po želji lahko iz svežih malin skuhamo tudi džem in ga premažemo po biskvitu namesto marmelade.