45
PT45M min
PT45M min
Čas priprave
45
PT45M min
PT45M min
Čas kuhanja
Sestavine
Za domačo limonino kremo
- Limonin sok 150 ml
- Lupinica limone 1
- Voda 75 ml
- Sladkor v prahu 150 g
- Rumenjaki M velikost 3
- Jedilni škrob 30 g
- Maslo 60 g
Za meringo
- Beljak M velikost 2
- Sladkor v prahu 100 g
- Sol 1 ščepec
Potrebujemo še
- Krhke košarice 25
Priprava
Za domačo limonino kremo
01
Limonin sok zmešamo z limonino lupinico, vodo, sladkorjem v prahu, rumenjaki in jedilnim škrobom. Z metlico mešamo tako dolgo, da dobimo enotno maso brez grudic.
02
Prelijemo jo v kozico, kjer jo na nizki temperaturi, ob stalnem mešanju z metlico, kuhamo 20 do 30 minut oziroma dokler ne dobimo kreme, ki je gosta kot puding.
03
Ko je limonina krema zgoščena, kozico odstavimo s štedilnika in v kremo vmešamo na kocke narezano maslo, da dobimo svilnato gladko kremo.
04
Pokrijemo jo s prosojno živilsko folijo, tako da se folija stika s kremo, zato da se na vrhu ne naredi skorja in jo damo za nekaj ur v hladilnik, da se dobro ohladi in še malce strdi.
05
Ohlajeno limonino kremo nadevamo v brizgalno vrečko in jo nabrizgamo na dno krhkih košaric, vse do roba košarice.
Za meringo
01
V manjši posodi zmešamo beljaka skupaj s sladkorjem v prahu in ščepcem soli.
02
Posodo postavimo nad vodno kopel (bain-marie), vsebino pa ves čas mešamo z metlico, dokler se sladkor popolnoma ne stopi.
03
Ko je sladkor stopljen, odstavimo posodo iznad vodne kopeli in beljakovo mešanico s kuhinjskim robotom stepamo približno 15 minut na najvišji hitrosti, dokler ne dobimo kompaktne, gladke in sijoče meringe.
04
Meringo nadevamo v brizgalno vrečko s kovinskim nastavkom in jo nabrizgamo na vrh limonine kreme.
05
Nazadnje lahko meringo še malce karamelizirano s pomočjo kuhinjskega brenerja.
Dodatni nasveti:
Mini krhke košarice lahko kupimo že pripravljene ter si lahko precej olajšamo pripravo. Najdemo jih v slaščičarskih trgovinah. Lahko pa jih pripravimo tudi sami, s pomočjo malih modelčkov za pite, po receptu za krhko testo.