
PT45M min
PT30M min
min
Sestavine
- Priželjc 300 g
- Kis 10 ml
- Ricotta 150 g
- Vejica rožmarina
- Jajce 1
- Moka 100 g
- Panko drobtine 100 g
- Gomoljna zelena 400 g
- Mleko 200 ml
- vode 200 ml
- Lovorjev list 1
- Timijan vejica
- Goveji fond SPAR PREMIUM 2 kozarec
- Maslo 2 žlici
- Olje za cvrtje 1 l
Priprava
Goveji fond nad zmernim ognjem zreduciramo za okoli 80 odstotkov.
V posodo s priželjcem vlijemo hladno vodo, dodamo kis in pokrito zavremo ter kuhamo še približno 15 minut. Kuhani priželjc potopimo v hladno vodo. Očistimo ga in odstranimo zunanje membrane. V blenderju ga dobro zmeljemo skupaj z ricotto, nasekljanim rožmarinom, soljo in poprom. Maso damo v zamrzovalnik za 20 minut, da se strdi.
Gomoljno zeleno olupimo in narežemo na kocke, stresemo v hladno mleko in vodo, dodamo lovor in timijan, zavremo in skuhamo do mehkega. Stresemo v blender in zmeljemo. Tekočino, ki je ostala od kuhanja, dodajamo postopoma, da dobimo gladek in gost pire. Posolimo.
Maso s priželjcem oblikujemo v krokete. Krokete povaljamo v moki, jajcu in panko drobtinah. Olje segrejemo na 170 °C in jih ocvremo do zlatorjave barve.
Redukcijo fonda segrejemo, a ne zavremo. V omako vmešamo hladne kocke masla, da dobimo svilnato omako. Vse pripravljeno postavimo na krožnik in postrežemo.