Kroket iz priželjca s pirejem gomoljne zelene in mesno omako - Master Minuta z Luko Pangosom
Zakaj ne vidite vsebine?

Kroket iz priželjca s pirejem gomoljne zelene in mesno omako

Luka Pangos
Luka Pangos
Čas aktivne priprave
45
min
Čas priprave
30
min
Čas kuhanja
20
min
Čas zamrzovanja

Sestavine

  • Priželjc 300 g
  • Kis 10 ml
  • Ricotta 150 g
  • Vejica rožmarina
  • Jajce 1
  • Moka 100 g
  • Panko drobtine 100 g
  • Gomoljna zelena 400 g
  • Mleko 200 ml
  • vode 200 ml
  • Lovorjev list 1
  • Timijan vejica
  • Goveji fond SPAR PREMIUM 2 kozarec
  • Maslo 2 žlici
  • Olje za cvrtje 1 l

Priprava

01

Goveji fond nad zmernim ognjem zreduciramo za okoli 80 odstotkov.

02

V posodo s priželjcem vlijemo hladno vodo, dodamo kis in pokrito zavremo ter kuhamo še približno 15 minut. Kuhani priželjc potopimo v hladno vodo. Očistimo ga in odstranimo zunanje membrane. V blenderju ga dobro zmeljemo skupaj z ricotto, nasekljanim rožmarinom, soljo in poprom. Maso damo v zamrzovalnik za 20 minut, da se strdi. 

03

Gomoljno zeleno olupimo in narežemo na kocke, stresemo v hladno mleko in vodo, dodamo lovor in timijan, zavremo in skuhamo do mehkega. Stresemo v blender in zmeljemo. Tekočino, ki je ostala od kuhanja, dodajamo postopoma, da dobimo gladek in gost pire. Posolimo. 

04

Maso s priželjcem oblikujemo v krokete. Krokete povaljamo v moki, jajcu in panko drobtinah. Olje segrejemo na 170 °C in jih ocvremo do zlatorjave barve. 

05

Redukcijo fonda segrejemo, a ne zavremo. V omako vmešamo hladne kocke masla, da dobimo svilnato omako. Vse pripravljeno postavimo na krožnik in postrežemo.