
PT40M min
min
PT25M min
Sestavine
Osnova
- Krompir 800 g
- Maslo 20 g
- Ribji file 150 g
- Česen 2 stroka
Preliv
- Smetana 1.5 dl
- Moka 50 g
- Sol
- Poper
- Muškatni orešček
- Rumenjak 2
Bobova pena
- Bob 250 g
- Mleko 150 g
- Maslo 100 g
- Sol
- Poper
Priprava
Krompir olupimo in narežemo na 3 mm debele rezine.
Skuhamo ga v slanem kropu skoraj do mehkega.
V pekač, namazan z maslom, naložimo rezine krompirja.
Čez damo v ponvi s česnom prepraženo in na koščke narezano ribo – postrv.
Zmešamo smetano, moko in rumenjaka za preliv, solimo, popramo in začinimo z muškatnim oreščkom.
Zmes prelijemo čez krompir in ribo.
Postopek po plasteh večkrat ponovimo. Na vrhu prelijemo še enkrat z jajčno maso.
Narastek pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj, približno pol ure, da zlato porjavi.
Narežemo ga na kose in postrežemo še vročega skupaj z bobovo peno.
Bob skuhamo z olupkom.
Nato ga oluščimo in spasiramo skupaj z maslom, da dobimo pire.
Dodamo mleko, solimo in dobro premešamo.
Peno oblikujemo v kupčke, ki jih postrežemo s pito.
Za dekoracijo lahko uporabimo sveža zelišča in v balzamičnem kisu namočeno čebulo.