PT40M min
min
Sestavine
- Beli kruh 1 kg
- Olivno olje 2 žlici
- Čebula 3
- Mleko 2 l
- Jajca M velikost 4
- Kisla smetana 2 žlici
- Česen v prahu 3 žličke
- Poper 1 žlička
- Sol 1 žlička
- Peteršilj šopek
Priprava
Že dan pred pripravo cmokov kruh narežemo na manjše kocke. Damo jih v veliko posodo in pustimo pokrite s prtičkom na pultu, da se sušijo. Večkrat jih premešamo.
Na dan priprave narežemo čebulo in jo na olivnem olju prepražimo do zlato-rjave barve. Prepraženo čebulo dodamo k suhim kruhovim kockam.
Dodamo jajca, kislo smetano, sesekljan peteršilj, poper, sol in česnovo pasto (3 žličke česna v prahu zmešamo s 3 žličkami vode).
Na koncu dodamo toplo mleko in vse skupaj zmešamo. Tako dobimo kompaktno maso.
Iz mase oblikujemo cmoke. Velikost cmokov prilagodite željam, če pa imate težave pri oblikovanju, jih oblikujte z rahlo vlažnimi rokami.
Večjo količino vode zavremo, solimo in previdno dodamo cmoke. Kruhovi cmoki se kuhajo približno 15 minut, seveda je čas kuhe odvisen od njihove velikosti.