
15
PT15M min
PT15M min
Čas priprave
30
PT30M min
PT30M min
Čas kuhanja
Sestavine
Kumare v zosu:
- Kumare 500 g
- Maslo 3 žlice
- Srednje velika čebula 1
- Česen 3 stroki
- Sol 0.5 žličke
- Poper 1 ščepec
- Voda 150 ml
- Moka 1 žlica
- Kisla smetana 3 žlice
- Peteršilj
Pire krompir:
- Kuhan krompir 500 g
- Maslo 3 žlice
- Sol 1 žlička
- Vroče mleko 200 ml
Priprava
Kumare v zosu:
01
Kumare olupi, nato jih podolgem razpolovi, z žličko pa iz polovičk postrgaj semena.
02
Očiščene kumare nareži na enakomerno tanke rezine.
03
V loncu segrej maslo, na njem pa praži sesekljano čebulo, da postekleni.
04
Dodaj česen in praži še minutko.
05
V lonec stresi narezano kumaro in dodaj pol žličke soli in ščepec popra.
06
Premešaj in dolij 100 ml vode.
07
Pokrito kuhaj 15 – 20 minut.
08
Iz 50 ml vode in ene žlice moke pripravi podmet, ki ga z metlico primešaš k omaki.
09
Omako še malce kuhaj, da se zgosti - če je pregosta, dodaj še malo vode.
10
Kumare odstavi, k njim pa primešaj kislo smetano in sesekljan peteršilj.
Pire krompir:
01
Za pire potrebuješ še vroč kuhan krompir, ki mu dodaš maslo, sol in vroče mleko.
02
Vse skupaj z metlicami preprosto stepi v kremen pire, mleko pa dodajaj postopoma do želene teksture.