Kumare v zosu s pire krompirjem - Midva kuhava
Zakaj ne vidite vsebine?
Kumare v zosu s pire krompirjem - Midva kuhava

Kumare v zosu s pire krompirjem

Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave
30
min
Čas kuhanja

Sestavine

Kumare v zosu:

  • Kumare 500 g
  • Maslo 3 žlice
  • Srednje velika čebula 1
  • Česen 3 stroki
  • Sol 0.5 žličke
  • Poper 1 ščepec
  • Voda 150 ml
  • Moka 1 žlica
  • Kisla smetana 3 žlice
  • Peteršilj

Pire krompir:

  • Kuhan krompir 500 g
  • Maslo 3 žlice
  • Sol 1 žlička
  • Vroče mleko 200 ml

Priprava

Kumare v zosu:

01

Kumare olupi, nato jih podolgem razpolovi, z žličko pa iz polovičk postrgaj semena.

02

Očiščene kumare nareži na enakomerno tanke rezine.

03

V loncu segrej maslo, na njem pa praži sesekljano čebulo, da postekleni.

04

Dodaj česen in praži še minutko.

05

V lonec stresi narezano kumaro in dodaj pol žličke soli in ščepec popra.

06

Premešaj in dolij 100 ml vode.

07

Pokrito kuhaj 15 – 20 minut.

08

Iz 50 ml vode in ene žlice moke pripravi podmet, ki ga z metlico primešaš k omaki.

09

Omako še malce kuhaj, da se zgosti - če je pregosta, dodaj še malo vode.

10

Kumare odstavi, k njim pa primešaj kislo smetano in sesekljan peteršilj.

Pire krompir:

01

Za pire potrebuješ še vroč kuhan krompir, ki mu dodaš maslo, sol in vroče mleko.

02

Vse skupaj z metlicami preprosto stepi v kremen pire, mleko pa dodajaj postopoma do želene teksture.

NAGRADNA IGRA

Dogodivščinam Oskarja in Boba lahko prisluhneš tudi v ekskluzivnih zvočnih zgodbah! S sodelovanjem v nagradni igri pa z malo sreče celo družino pelješ na izlet na Dunaj.

Več