Listnate rolice s špinačo in rikoto - Nina Kastelic, Leaneen

Listnate rolice s špinačo in rikoto

Nina Kastelic - Leaneen
Avtor: Nina Kastelic - Leaneen
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
15
min
Čas hlajenja
20
min
Čas peke

Sestavine

Za špinačni nadev z ricotto:

  • Mlada špinača 100 g
  • Rikota 400 g
  • Gauda sir 40 g
  • Parmezan 30 g
  • Jajce M velikost 1
  • Čebula v prahu 2 žlički
  • Česen v prahu 1 žlička
  • Sol 0.5 žličke

Za premaz:

  • Jajce M velikost 1
  • Sezam

Potrebujemo še:

  • Listnato testo

Priprava

01

Svežo špinačo operemo in jo damo za 2 minuti v vrelo vodo. Nato jo dobro odcedimo in iz nje iztisnemo čim več vode. Kuhano špinačo na hitro malce sesekljamo.

02

Špinačo vmešamo k rikoti. Dodamo še naribano gaudo, parmezan, jajce in začimbe ter vse skupaj zmešamo v enoten nadev. Količino začimb prilagodimo svojemu okusu, zato maso med pripravo okušamo.

03

Listnato testo v roli razvijemo in ga razrežemo na tri enake kose. Na vsak kos testa dodamo tretjino špinačnega nadeva z rikoto, ki ga razporedimo po eni tretjini testa. Rob testa, kjer ni nadeva, premažemo z razžvrkljanim jajcem in nadevano listnato testo zvijemo v rolo.  

04

Nadevano listnato testo damo za približno 15 minut v zamrzovalnik, da se malce ohladi, saj ga bomo potem lažje narezali na manjše rolice.

05

Vsako nadevano rolo listnatega testa narežemo na 4 rolice, ki jih preložimo na pekač prekrit s papirjem za peko.

06

Rolice premažemo z razžvrkljanim jajcem in potresemo s sezamom.

07

Pečemo jih v pečici ogreti na 180 °C, približno 20 minut oziroma dokler se testo ne obarva rahlo svetlo rjavo.

08

Listnate rolice s špinačo in rikoto postrežemo tople ali hladne, po želji poleg ponudimo še kakšno pomako.

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>