20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave
15
min
min
Čas hlajenja
20
PT20M min
PT20M min
Čas peke
Sestavine
Za špinačni nadev z ricotto:
- Mlada špinača 100 g
- Rikota 400 g
- Gauda sir 40 g
- Parmezan 30 g
- Jajce M velikost 1
- Čebula v prahu 2 žlički
- Česen v prahu 1 žlička
- Sol 0.5 žličke
Za premaz:
- Jajce M velikost 1
- Sezam
Potrebujemo še:
- Listnato testo
Priprava
01
Svežo špinačo operemo in jo damo za 2 minuti v vrelo vodo. Nato jo dobro odcedimo in iz nje iztisnemo čim več vode. Kuhano špinačo na hitro malce sesekljamo.
02
Špinačo vmešamo k rikoti. Dodamo še naribano gaudo, parmezan, jajce in začimbe ter vse skupaj zmešamo v enoten nadev. Količino začimb prilagodimo svojemu okusu, zato maso med pripravo okušamo.
03
Listnato testo v roli razvijemo in ga razrežemo na tri enake kose. Na vsak kos testa dodamo tretjino špinačnega nadeva z rikoto, ki ga razporedimo po eni tretjini testa. Rob testa, kjer ni nadeva, premažemo z razžvrkljanim jajcem in nadevano listnato testo zvijemo v rolo.
04
Nadevano listnato testo damo za približno 15 minut v zamrzovalnik, da se malce ohladi, saj ga bomo potem lažje narezali na manjše rolice.
05
Vsako nadevano rolo listnatega testa narežemo na 4 rolice, ki jih preložimo na pekač prekrit s papirjem za peko.
06
Rolice premažemo z razžvrkljanim jajcem in potresemo s sezamom.
07
Pečemo jih v pečici ogreti na 180 °C, približno 20 minut oziroma dokler se testo ne obarva rahlo svetlo rjavo.
08
Listnate rolice s špinačo in rikoto postrežemo tople ali hladne, po želji poleg ponudimo še kakšno pomako.