Ljubljanske skutine palačinke

Kuhnapato
Kuhnapato
Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave
40
min
Čas peke

Sestavine

Testo

  • Mleko 2 dl
  • Voda 2 dl
  • Sladka smetana 1 dl
  • Jajca 3
  • Sol 2 ščepca
  • Moka 35 dag

Nadev

  • Pasirana skuta 30 dag
  • Sladka smetana 1 dl
  • Med 3 žlice
  • Vanilijev sladkor 1 zavitek
  • Pehtran svež 1 šopek
  • Jajca 2
  • Sol 1 ščepec

Preliv

  • Jajca 3
  • Sladka smetana 4 dl
  • Sol 1 ščepec

Priprava

01

Sestavine za testo zmešamo v gladko maso in spečemo palačinke. 

02

Svež pehtran natrgamo, zmešamo s skuto in sladko smetano ter začinimo. Vmešamo še rumenjake, iz beljakov pa stepemo sneg ter ga v maso previdno vmešamo na koncu.

03

Palačinke namažemo z nadevom, jih zavijemo, zložimo v pekač in prelijemo s smetanovo maso.

04

Pečemo v pečici približno 20 minut na 180 °C.

Jedi je nekoč najverjetneje botrovala ponudba kakovostne skute na ljubljanskem trgu. V času, ko je bil na voljo sveži pehtran, je bila jed največkrat na mizi. Običajno so jo ponudili po fižolovi juhi ali pa kot petkovo glavna jed.

Nagradna igra "Osvoji najbolj CARSKO smučarsko VIP izkušnjo"
NAGRADNA IGRA

Podarjamo vstopnice za FIS smučarsko tekmo v Saalbachu! Odgovori na nagradno vprašanje in z malo sreče bo najbolj carska VIP izkušnja tvoja.

Sodeluj >>