Losos in pomaranča - Mojca Polak

Losos in pomaranča

Mojca Polak
Mojca Polak
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave in pečenja

Sestavine

  • Losos 300 g
  • Zelišča 1 žlica
  • Poper 1 ščepec
  • Sol 1 ščepec
  • Pomarančni sok 1 l
  • Sladkor 1 žlica
  • Maslo 30 g

Priprava

01

Lososov file narežemo na 2 kosa, ju solimo, popramo ter obložimo z zelišči. Fileja pečemo na kožni strani 5 minut. Nato ponvico za 5 minut postavimo v pečico segreto na 160 ºC.

02

Potem v manjši kozici karameliziramo sladkor, ki ga zalijemo s sokom pomaranče. Dodamo maslo in kuhamo tako dolgo, da nastane omaka sirupaste konsistence. Z omako oblijemo pečena fileja in jed postrežemo z malo čipsa iz vijoličnega krompirja.