Masleni cimetov kolač - Nina Kastelic, Leaneen
Masleni cimetov kolač - Nina Kastelic, Leaneen

Masleni cimetov kolač

Nina Kastelic - Leaneen
Avtor: Nina Kastelic - Leaneen
Čas aktivne priprave
40
min
Čas priprave
50
min
Čas peke

Sestavine

Za kolač

  • Maslo 300 g
  • Kristalni sladkor 180 g
  • Jajca M velikost 6
  • Vanilijeva pasta 1.5 žlička
  • Gladka bela moka 350 g
  • Pecilni prašek 2 žlički
  • Sol 1 ščepec
  • Mleko 150 ml

Za cimetov nadev

  • Rjavi sladkor Muscavado 50 g
  • Cimet 1.5 žlici
  • Mleko 20 ml

Potrebujemo še

  • Maslo za namastitev pekača

Priprava

01

Maslo, ki naj bo sobne temperature, narežemo na manjše kocke. Z električnim mešalnikom ga stepamo približno 5 minut, da postane kremasto, gladko in svetleče.

02

Dodamo kristalni sladkor in stepamo še 5 minut, da se sladkor poveže z maslom in dobimo malce puhasto maso.

03

Postopoma začnemo dodajati jajca, ki naj bodo sobne temperature. Najprej dodamo eno jajce in stepamo, da se poveže z masleno maso. Nato dodamo še drugo, ponovno stepamo ... In tako naprej, dokler ne vmešamo vseh šestih jajc.

04

Nato v maso vmešamo vaniljevo pasto (ali vaniljev ekstrakt).

05

Dodamo še presejano moko pomešano s pecilnim praškom in soljo. Na najnižji hitrosti stepamo, da se sestavine povežejo med seboj.

06

Prilijemo mleko in ponovno stepamo na nizki hitrosti, toliko da se mleko poveže z ostalimi sestavinami in dobimo enotno maso.

07

Maso razdelimo na pol, saj bomo v polovico dodali cimetov nadev. Tako bomo dobili dve masi- osnovno in cimetovo.

08

Rjavi sladkor, cimet in mleko zmešamo v enotno maso, ki jo z lopatko narahlo vmešamo v eno polovico mase.

09

Pekač dobro premažemo s stopljenim maslom, zato da se masa med peko ne bo oprijela oboda.

10

Najprej v pekač dodamo tretjino osnovne mase in jo poravnamo. Nato dodamo tretjino cimetove mase in jo ponovno poravnamo. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vse mase.

11

Masleni cimetov pekač pečemo v pečici ogreti na 180 °C od 45 do 50 minut.

12

Če na njej, ko jo izvlečemo, ni ostankov mase, lahko kolač vzamemo iz pečice.

13

Pečen kolač najprej 5 do 10 minut ohlajamo v pekaču, nato ga previdno stresemo iz pekača in ga do konca ohladimo na rešetki.

Točke zvestobe

Kovčki, potovalke, nahrbtniki
Zbirajte točke zvestobe in si zagotovite potovalno opremo Oracle Red Bull Racing po zmagovalno ugodnih cenah – tudi do 75 % ceneje!

Več