Mini meringe s kremo iz jagodičevja in jagodna omaka - SPAR

Mini meringe s kremo iz jagodičevja in jagodna omaka

Spar
Spar
Spar
Spar
Čas aktivne priprave
45
min
Čas priprave
90
min
Čas peke

Sestavine

  • Beljak 3
  • Limonin sok 1.5 žlice
  • Sladkor v prahu 250 g
  • Kremni sir 220 g
  • Navadni jogurt 200 ml
  • Jagode 250 g
  • Maline 150 g
  • Meta
  • Ingver

Priprava

01

Pečico segrejemo na 110 stopinj. Beljake in rumenjake ločimo. Beljake stepemo v trd sneg. Dodamo 1/2 žlice limoninega soka in zopet premešamo. Ko so beljaki popolnoma trdi začnemo dodajat sladkor, 150 g sladkorja dodajamo žlico po žlico. Ko se sneg sveti in je sladkor popolnoma raztopljen prenehamo z mešanjem. Na pekač položimo peki papir in si zarišemo 7cm velik kroge. Z zlico na vsak krog razporedimo meringo in jo lepo oblikujemo. Pečemo 90 minut in pečice vmes ne odpiramo. Po 90 minutah pečico ugasnemo in pustimo da se ohladi.

02

Medtem pripravimo kremo. Kremni sir z metlico premešamo in mu dodamo čvrst navadni jogurt. 100 g jagod in 100 g malin na zelo drobno nasekljamo. Nasekljamo nekaj listkov sveže mene in olupimo in naribamo košček svežega ingverja. Vse skupaj dodamo k kremnemu siru in jogurtu. Dodamo sladkor v prahu, zmešamo in porinemo čez drobno cedilo, da dobimo gladko kremo.

03

Za jagodni coulis damo v kozico 100 g jagod, 100 g sladkorja v prahu in 1 žlico limoninega soka. Segrevamo in počakamo da zavre. Ko zavre zmanjšamo temperaturo in pustimo da rahlo brbota 10 minut.
Po 10 minutah odstavimo in zblendamo do gladkega. Ohladimo.
Pečene meringe pustimo da se popolnoma ohladijo. Nato pa nanje nabrizgamo kremo, dodamo sveže jagodičevje in meto. Zraven postrežemo jagodni coulis.

POLEG POSTREŽEMO: VINO TRAMINEC ZGP vrhunsko, polsladko, Radgonske gorice, 0,75 l


Minister za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

Kaj pa, če bi vino izbral somelje?

Poudarjena cvetica traminca s svojimi notami belega cvetja, drobnega sadja in zelišč se bo izjemno lepo prilegla z zaznavami mering. Svežina v vinu bo uravnovesila sladkobnost in oplaknila jagodno omako. Mineralnost v vinu pa bo igrala vlogo pri potenciranju zaznav.

Nakup v SPAR Online SPAROVA VINOTEKA
NAVIJAJ IN ZADENI

Igraj nogometno igrico in zadeni super S BUDGET navijaški paket, vključno s SPAR darilno kartico v vrednosti 50 €. Naj se vroče navijaško poletje prične!

Igraj >>