SPAROVA vinoteka - vedno prava vinska spremljava

SPAR Vinoteka

Vino za k večerji, vino za praznik, hišno vino za vsak dan, pa bolj posebno vino za izjemne ljudi in izvirne jedi. Prebrskajte široko ponudbo svetovnih in domačih vin, raziskujte in odkrijte kaj novega. Pri izbiri si pomagajte z napotki Sparovega someljeja.

Ponosno vam predstavljamo prenovljeno Spar Vinoteko, v kateri ob raznolikih vinih z vsega sveta blestijo tudi vrhunska vina iz najboljših slovenskih kleti. Z izbranimi okusi in aromami vas v njej popeljemo čez hribe in doline bližnjih in daljnih vinorodnih pokrajin, ki s svojo bogato tradicijo in domiselno inovativnostjo vsako leto presenečajo z novimi odličnimi vini.

S prenovo smo poleg vrhunske ponudbe v Spar Vinoteki naredili še prostor za zakladnico znanja, skozi katero vas bo vodil izkušen somelje Valentin Bufolin. Vsak teden vam bomo postregli s svežo dostopno ponudbo, skozi katero boste lahko odkrivali nova vrhunska vina. Pustite se navdušiti najboljšim domačim in tujim vinarjem, ki s trudom in ljubeznijo žlahtno grozdje spreminjajo v zgodbe, ki se iz steklenic najrajši zlivajo v kozarce.

Naj bo Spar Vinoteka prostor raziskovanja in novih doživetij, ob katerih boste z veseljem nazdravili življenju!

SPAROVA VINOTEKA, Valentin Bufolin, najboljši somelje Slovenije

Kaj pa, če bi vino izbral somelje?

Valentin Bufolin je slovenski državni someljejski prvak. Je iskriv ljubitelj vina, ki mu zanimivih opisov, razlag, inovativnih spojev z različnimi jedmi in priložnostmi nikoli ne zmanjka. Svoje znanje o panogi gostoljubja in zanimivostih iz sveta enologije bo vsak teden delil z vami. Preizkusite kakšen njegov namig, da se boste med bogato izbiro vin Spar Vinoteke bolje znašli in v njej znali še bolj uživati. Učiti se je lepo! Toliko bolj, kadar znanje obljublja popoln užitek.

_______________________________________

Valentin Bufolin, najboljši somelje Slovenije

Tedenski izbor vin

Popusti, akcije, posebne ponudbe

MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: PREKOMERNO UŽIVANJE ALKOHOLA LAHKO ŠKODUJE ZDRAVJU.

Somelje svetuje

Originalni spoji hrane in vina

SPAR Vinoteka, Somelje svetuje - VINO SIVI PINOT, ZGP, vrhunsko, suho, Vinakoper, 0,75 l

VINO SIVI PINOT, ZGP, vrhunsko, suho, Vinakoper, 0,75 l

Kristalne in slamnato rumene barve z zlatim odtenkom. Poudarjena cvetica deluje sveže, zaznamo breskev, hruško, melono in nežno noto citrusov. Okus je mehkoben in poskočno osvežujoč ter kljub intenzivnosti deluje elegantno. Vino je srednjega telesa in ima dolgo, zlasti sadno obstojnost. Prijetni in sadni sivi pinot bo izjemno dobro dopolnila koromačeva solata s praženimi pinjolami, pomarančo in melono, ki je ne gre postreči brez pečenega fileja šarenke. Svežina vina bo prijetno oplaknila usta, sadne arome pa bodo dopolnile solato.
 

Nakup v SPAR Online >

SPAR Vinoteka, Somelje svetuje - VINO MODRA FRANKINJA, suho, Pullus, 0,75 l

VINO MODRA FRANKINJA, suho, Pullus, 0,75 l

Je bistre in svetle rubinasto rdeče barve. Okus spomni na zrelo češnjo, brusnico, slivo, če se potrudimo, v njem lahko zaznamo tudi rahlo dimno noto, vaniljo in črni poper. Začetno mehkobo preglasijo mladostna svežina in svilnati tanini. Vino je srednjega telesa in z dokaj obstojnim intenzivnim okusom. Odlično se prilega k pečeni svinjski vratovini. Njegova sadna nota bo uglasila aromatike, rahel tanin bo lepo pariral sočnosti, svežina pa bo oplaknila zamaščenost v ustih.
 

Nakup v SPAR Online >

VINSKE TEME

Vinski slovarček, ozadje

Vinski slovarček

Vino, sonce v steklenici, SPAR SI
Vino - sonce v steklenici

Vas zanima, od kod pravzaprav prihaja navada nazdravljanja? Kakšna je razlika med sortnim in zvrstnim vinom? Znate pravilno kombinirati vino in hrano?

Za vas smo pripravili veliko zanimivosti ter nasvete in ideje v povezavi z vinom!

RAZVOJ VINA NA SLOVENSKEM, VINO, SPAR
RAZVOJ VINA NA SLOVENSKEM

O kakovosti vin na našem območju je razpravljal že Janez Vajkard Valvasor, ki je v Slavi vojvodine Kranjske Istro primerjal z biblijsko deželo Kanaan; tako, kot sta se tam cedila med in mleko, sta se v Istri pretakala olje in vino.