Zima v kozarcu: vina, ki dopolnijo zimske jedi
Pozimi, ko se dnevi krajšajo in nas mraz ovije v tople odeje, je čas, da si privoščimo hrano, ki nas greje, in vina, ki bogatijo naše gurmanske trenutke. Naj bo januar priložnost za odkrivanje veganskih dobrot, uživanje v začinjenih zimskih jedeh ali spoznavanje popolnih vinskih kombinacij z zimskimi kulinaričnimi klasikami. Preizkusite naše predloge in odkrijte nove najljubše kombinacije!
Veganuary: veganska hrana in vina za dober začetek leta
Januar je mesec, ki mnoge navdihuje, da poskusijo veganski način prehranjevanja. Veganuary je gibanje, ki ljudi spodbuja k uživanju veganskih obrokov, bodisi zaradi zdravja, okolja ali preprosto kulinarične radovednosti. A kako izbrati pravo vinsko spremljavo?
SOMELJEJEV TOP IZBOR TEDNA
Pikantni užitki: vina in začinjene zimske jedi
Začinjene jedi, kot so kari, pikantni golaži ali jedi z obilico eksotičnih začimb, imajo prav poseben čar – grejejo telo in navdušujejo brbončice s svojimi toplimi kompleksnimi okusi. Toda izbira vina za k pikantni hrani je pogosto izziv. Napačno vino lahko okrepi ostrino začimb, pravilno izbrano pa ustvari popolno harmonijo jedi in pijače.
Kako začimbe vplivajo na vino?
SOMELJEJEV TOP IZBOR TEDNA
Vino in zimska hrana: ujemanje vin z zimskimi jedmi
Ko govorimo o zimskih jedeh, si običajno predstavljamo tiste, ki grejejo dušo: bogate juhe, mesne pečenke, kremaste gratinirane testenine in seveda sladice, ki dišijo po cimetu. Ključ do popolnega užitka je izbira vina, ki bo poudarilo okuse hrane in ustvarilo harmonijo. Najpomembnejše pri izbiri vina za zimske jedi je, da to dopolnjuje bogatost in intenzivnost okusov hrane, ne da bi jih preglasilo.