Navdihi in nasveti, SPAR in INTERSPAR

Navdihi in nasveti

Vse za šolo

Ne glede na to, ali bodo vaši otroci šolski prag prestopili prvič, ali pa so že pravi veterani šolskih klopi, v Sparu poskrbimo, da je prav vsak začetek šolskega leta poln veselja, radovednosti in navdiha. Za enostavnejšo pripravo na šolo smo za vas zbrali nekaj uporabnih nasvetov in idej.

Slovenska kraljica GOBA

Jesen za ljubitelja gob pomeni samo letni čas, ko si jih čim več lahko nabere še sam. Prikrajšan pa ni niti pozimi: gojene so na voljo vse leto. Gobe sicer rastejo, dokler ima gozdna prst vsaj štiri stopinje, ko pa začne zmrzovati, jih pustimo.

Čas za žar

Začela se je sezona peke na žaru! Fantastični okusi in enostavna priprava, a super je, če poznamo vsaj nekaj osnovnih pravil peke na žaru. Mi smo za vas pripravili kup idej, priporočil in receptov, s pomočjo katerih lahko postanete pravi mojster žara!

Rastlinska olja od A do Ž

Olje je vsestransko živilo, saj ga uporabljamo pri kuhanju, pečenju, cvrtju, peki slaščic, pripravi solat ali pa kot dodatek za bogatenje že pripravljenih jedi. Za vas smo pripravili uporabne informacije, nasvete in recepte!

Pivo

Vonj po žaru, dobra družba in … pločevinka piva. To so najpogostejše prve asociacije, ko pomislimo na piknik. Kaj pivo pravzaprav je, iz česa je narejeno, koliko vrst poznamo …? Za vas smo pripravili zanimivosti, nasvete in tudi recepte!

Testenine

Danes testenine veljajo za nasitno, poceni, okusno in hitro pripravljeno hrano. Zato v njih uživamo praktično vsi; radi jih imajo že malčki, redno si jih pripravljajo mladi v študentskih domovih, odrasle potolažijo ob sivih dneh, mnogokrat pa jih postrežejo tudi na protokolarnih dogodkih.

Čebele

Čebelarstvo je zasidrano globoko v slovensko zavest ter predstavlja pomembno in tradicionalno dejavnost. Fraza, da brez rastlin ne bi bilo življenja na Zemlji, se zdi že precej oguljena, a žal se vedno znova izkaže, da se tega premalo zavedamo.  

Veganski kotiček

Priljubljenost veganske prehrane zadnja leta strmo narašča, kar se odraža tudi v pestri ponudbi raznovrstnih veganskih izdelkov. Teh pa ne uživajo le vegani, ampak jih imajo radi tudi zapriseženi mesojedci, saj lahko iz njih pripravimo prave kulinarične specialitete.   

Moka

Ena izmed prvih rastlin gojenih rastlin je bila pšenica, zato moka že tisočletja spremlja razvoj človeštva in še danes velja za najosnovnejšo sestavino v vsaki kuhinji. Moka predstavlja najbolj razširjeno osnovo za izdelavo testa, saj poveže
vse sestavine ter prispeva k teksturi in okusu.

Čokolada

Ta sladka razvada je imela že od davnega začetka sveti pridih, zato ni presenetljivo, da se kakavovec v latinščini imenuje prav »hrana bogov«. Pravi ljubitelji čokolado slavijo vsak dan, na koledarju pa se nahaja kar nekaj posebnih datumov, ki vsakomur podarijo izgovor, da si brez skrbi privošči ploščico te opojne sladkosti.

Dobro zame

V Sparu se zavedamo svoje odgovornosti pri skrbi za javno zdravje in spodbujanju
uravnoteženega življenjskega sloga. V skladu z našo vizijo skrbimo, da vam
na naših policah nudimo raznovrstne izdelke za vsak življenjski slog.

Sparova ribarnica

Naša ribarnica ponuja širok izbor morskih in sladkovodnih rib, našli pa boste tudi številne sveže in zamrznjene morske sadeže? Prepoznate svežo ribo? Znate pravilno očistiti ribe in školjke? Za vas smo pripravili koristne nasvete in informacije ter slastne ribje recepte!

Sparova mesnica

Po kakovostno meso se splača v Spar, kjer najdete kakovostno in okusno meso preverjenih dobaviteljev. Še prej pa preverite številne koristne informacije in odlične mesne recepte, ki smo jih pripravili za vas!

Slovenska jabolka

Jabolka so odlična izbira, saj so zaradi svojih lastnosti izjemno primerna za skladiščenje skozi vso leto in vedno dostopna. Uživamo jih lahko sveža, kuhana v kompotih, pečena, dušena ali sušena, iz njih pa lahko pripravimo tudi kis ali sok. Vsa jabolka, ki so v ponudbi v trgovinah Spar in Interspar, so pridelana v Sloveniji.

Slovenski krompir

Krompir je četrta najpomembnejša kulturna rastlina po količini pridelane hrane na svetu ter predstavlja bistveno sestavino številnih kuhinj. Vsestranski krompir pripravljamo na najrazličnejše načine, je nepogrešljiva priloga glavnim jedem ali pa samostojna jed, poznamo pa ga tudi v obliki priljubljenih prigrizkov in celo sladic.

V objemu veselega decembra

Kako dobro poznate decembrske dobre može? Kaj pravzaprav predstavljata božična zvezda in adventni venec? Odgovore na ta in še več vprašanj v zvezi z decembrskimi praznovanji najdete tukaj. Poleg pa še kup idej za zavijanje daril in izdelavo okraskov, recepte za praznične jedi in nasvete za decembrsko razvajanje.

Čarobni svet igrač

Igra je pomemben del odraščanja, saj skozi njo pridobivamo nova znanja, razvijamo domišljijo ter spoznavamo svet okoli sebe. Igrače krepijo motorne sposobnosti, spodbujajo gibanje in domišljijo, skupna igra otrok in staršev pa utrjuje njihovo vez ter skrbi za kakovostno preživljanje prostega časa.

Noč čarovnic - Halloween

Noč čarovnic se bliža s strašno hitrostjo, zato smo za vas zbrali nekaj uporabnih nasvetov za izrezovanje buč, predloge za okrasitev, ideje za ustvarjanje ter par strašnih receptov!

Martinovo

Slovenci poznamo številne običaje in navade, ki vsakemu letnemu času dodajo poseben pečat, med najbolj prepoznavne in priljubljene pa nedvomno sodi martinovanje, ki izvira še iz poganskih časov.

Pust veselih ust

Pust od nekdaj velja za enega od najbolj priljubljenih praznikov, saj se pustnih zabav, pestrega dogajanja, pregrešnih dobrot, radostnega vzdušja in zanimivih pustnih mask razveselimo prav vsi, ne le najmlajši.

Velikonočne ideje in recepti

Za vas smo na enem mestu pripravili različne velikonočne ideje! Od receptov za klasične in sodobne velikonočne jedi pa do idej za barvanje pirhov in velikonočno ustvarjanje.