Sparova mesnica, po kakovostno meso se splača v SPAR, mesar

Sparova mesnica

PO KAKOVOSTNO MESO SE SPLAČA V SPAR

V naših trgovinah najdete kakovostno in okusno meso preverjenih dobaviteljev, obenem pa skrbimo za nadzor celotne logistične poti le-tega po najvišjih standardih. Poleg kakovosti in svežine mesa, ki ju zagotavljamo v vseh naših trgovinah, pa za stranke poskrbijo tudi naši zaposleni s strokovno postrežbo ter nasveti, saj sta za odličen okus izbrane jedi ključni tudi izbira pravega kosa mesa in pravilna priprava. Prav tako pa je v mesnici strankam na voljo širok izbor sveže pripravljenih mariniranih izdelkov, ki le čakajo na toplotno obdelavo.

Sparova mesnica, po kakovostno meso se splača v SPAR

ALI VESTE?

  • Da lahko kakovostno goveje meso uživate tudi surovo? Za tatarski biftek ali karpačo izberite najmehkejši goveji file.
  • Da lahko svinjsko meso v zamrzovalniku hranite do 6 mesecev?
  • Da je meso, vzrejeno v Sloveniji, preverjene kakovosti in ima zagotovljeno sledljivost.
  • Da z nakupom mesa, vzrejenega v Sloveniji, spodbujate lokalno pridelavo. S
    tem zvišujete raven samooskrbe ter ohranjanja podeželja.

ZNAK ODLIČNEGA!

Ponosni smo, da smo prejeli certifikat Izbrana kakovost Slovenije za prodajo predpakiranega in postrežnega svežega perutninskega in govejega mesa. Certifikat dokazuje našo zavezanost, da vam po odlični ceni ponujamo lokalno pridelano meso vrhunske kakovosti.
Ko v Sparu kupujete perutninsko in goveje meso z oznako IZBRANA KAKOVOST ste lahko prepričani:

  • da so bile živali rejene v Sloveniji in krmljene z naravno krmo,
  • da je bila transportna pot kratka,
  • da je bila predelava po najvišjih standardih,
  • da je meso popolnoma sledljivo in podvrženo dodatnemu nadzoru kakovosti.
Siva podlaga

Izbor SPAR-ovih TOP 10

Preverite mesne recepte, ki smo jih pripravili za vas!

KULINARIČNI NASVETI

Kulinarični nasveti: piščančji file, piščančja bedra

 

PIŠČANČJI FILE

Piščančji file vsebuje malo maščob, zato je primeren predvsem za športnike in različne diete. Je nežno meso, zato je čas peke zelo pomemben. Da preprečimo suhost, meso na hitro popečemo na visoki temperaturi. Po končani peki lahko file piščanca pokapljamo z limoninim sokom in mu s tem povrnemo sočnost ter izboljšamo okus. File lahko pripravimo na žaru, v omaki ali na slastni solati. Odlično se mu podajo naslednje začimbe: rožmarin, timijan in mleta paprika.
 

PIŠČANČJA BEDRA

Piščančje bedro je sestavljeno iz spodnjega dela (krače) in zgornjega dela (stegna). Odlično je pripravljeno na žaru ali pečeno z zelenjavo v pečici. Piščančja bedra brez kosti lahko napolnimo s kruhom ali iz njih pripravimo slastna nabodala. Da bo koža na koncu pečenja hrustljava, jo med peko večkrat premažemo z marinado.

 

 

Kulinarični nasveti: pečenka iz svinjskega stegna, pečenka iz svinjskih reber

PEČENKA IZ SVINJSKEGA STEGNA

  • Da se meso ne izsuši pretirano, lahko za peko v pečici uporabimo vrečko za peko ali pa meso pokrijemo z alu folijo. Proti koncu peke meso odkrijemo. Vrečko naluknjamo oziroma jo odpremo, da se meso na površini zapeče.
  • Klasično pečenko iz svinjskega stegna lahko pripravimo tudi tako, da jo pred peko v pečici z vseh strani na hitro popečemo v ponvi. V pečici jo med peko večkrat prelivamo z maščobo oziroma s sokom, ki se nabere v pekaču.


PEČENKA IZ SVINJSKIH REBER

  • Za bolj rustikalen izgled mesa in intenzivnejši okus lahko rebra (predvsem maščobo) na površini križno zarežemo.
  • Poleg popra in soli se kot začimba k pečenki odlično poda mleta kumina, za mediteranski pridih lahko uporabimo rožmarin, ljubitelji posebnih okusov pa lahko pečenko premažete tudi z medom.

STROKOVNJAKI ZA ZORJENO MESO

Zakaj izbrati suho zorjeno meso?

V naših poslovalnicah najdete suho zorjeno meso pasme Angus slovenskih rejcev, ki zori v profesionalnih komorah. Komore ohranjajo stalno temperaturo, vlago ter pretok zraka in tako omogočajo prave pogoje za zorjenje.

V takih komorah najdete najboljše kose govedine, kot so T-bone, roastbeef in ribeye.

Zakaj izbrati Ribeye?

Večina ljubiteljev steakov prepozna ribeye kot najbolj okusen rez steaka. Rez, ki prihaja iz reber tik med bokom ter ramo krasi neverjetno maščobno marmoriranje, ki pripomore pri sočni teksturi ter bogatih okusih.

Zakaj izbrati zorjeno svinjino?

Nežna tekstura in okus zorjene svinjine prepriča še tako zahtevne gurmane.

NAČINI PEKE IN STOPNJE PEČENOSTI

1. RARE /surovo pečeno

  • središčna temperatura: 40–50 stopinj
  • zunaj zelo zapečeno, znotraj pri preseku
  • temnejše rdeče barve, na sredini še malce
  • rožnato
  • meso je zelo sočno

2. MEDIUM RARE / srednje surovo pečeno

  • središčna temperatura: 55–60 stopinj
  • meso je pri preseku še vedno temno rdeče barve, sočno z že vidnim kapljičastim solzenjem notranjega mesnega soka

3. MEDIUM /srednje pečeno

  • središčna temperatura: 60–65 stopinj
  • po preseku je sredinska tretjina mesa rdeče rožnato obarvana, navzven pa dobi rjave odtenke
  • meso je še delno sočno

4. MEDIUM WELL /dobro pečeno

  • središčna temperatura: 65–70 stopinj
  • to je zadnja varna stopnja pečenja, če želite pri steaku zaužiti še vsaj delček harmonije okusov
  • po preseku je v notranjosti na sredini še malce rožnato rdeče barve, brez vidnih kapljic notranjega soka

5. WELL DONE /zapečeno

  • središčna temperatura: 71 ali več stopinj
  • ta stopnja pečenosti steaka meji že na izsušenost mesa, brez notranje žlahtne sočnosti in temperiranih okusnih maščob
  • po celem preseku je sivorjave barve
Fresh juicy steak of beef, pork and chicken with vegetables ready to cook
Jedel bi

Kaj pa danes Jedel.Bi? Pobrskajte po naši kulinarični spletni strani, kjer najdete odlične recepte, članke in nasvete.

Sparove trgovine z ribarnico, SPAR RIBARNICA
SPAR ribarnica

Naša ribarnica vam ponuja širok izbor tako sladkovodnih, kot morskih rib, našli pa boste tudi številne sveže in zamrznjene sadeže.