10
PT10M min
PT10M min
Čas priprave
50
PT50M min
PT50M min
Čas kuhanja
Sestavine
Začimbna mešanica:
- Sol 0.25 žličke
- Poper 0.5 žličke
- Timijan 1 žlička
- Origano 1 žlička
- Česen v prahu 0.5 žličke
- Čebula v prahu 0.5 žličke
- Sladka paprika v prahu 2 žlički
- Olivno olje 2 žlici
- Piščančje krače in stegna 850 g
- Srednje velika čebula (rdeča) 2
- Česen 1 strok
- Riž 300 g
- Topla voda 1 l
- Zelenjavna kocka 1
- Maslo 40 g
- Sol 1 žlička
- Sveža špinača 2 pesti
Posip:
- Peteršilj
Priprava
01
V manjši skodelici zmešajte sol, poper, timijan, origano, česen v prahu, čebulo v prahu in sladko papriko.
02
S pripravljeno začimbno mešanico posujte piščanca z obeh strani in začimbe dobro vtrite v meso.
03
Na zelo veliki ponvi segrejte olivno olje.
04
Na segreto olje dodajte piščanca in pražite par minut da vsaki strani, toliko da se meso zlato rjavo zapeče. Na tej točki piščanec še ne bo popolnoma skuhan, ker ga kasneje vrnemo v ponev.
05
Piščanca vzamite iz ponve in v ponev dodajte olivno olje. Na segreto olje dodajte nasekljano čebulo. Premešajte in pražite 10 minut oz. toliko časa, da čebula postekleni. Dodajte nasekljan česen, premešajte in pražite še dobro minuto.
06
Dodajte riž in premešajte. Pražite dobro minuto, nato zalijte z vodo. Dodajte zelenjavno kocko in jo razdrobite. Premešajte in pustite, da zavre.
07
Na riž položite popečene piščančje krače in stegna ter vse skupaj pokrijte s pokrovko. Na srednjem ognju kuhajte približno 20-30 minut oz. tako dolgo, da se riž skuha in zmehča. Po potrebi vmes dodajte več vode ali jušne osnove.
08
Nato odstranite piščanca. V riž dodajte maslo in sol ter premešajte. Dodajte svežo špinačo in premešajte.
09
V riž vrnite piščanca, po želji posujte s posušenim peteršiljem in postrezite.
Cene izdelkov, ki so objavljene v video receptu, so bile aktualne v času priprave videa - v septembru in oktobru 2022.