Piščančja parmigiana - Mateja Delakorda, Odprta kuhinja
Zakaj ne vidite vsebine?
Piščančja parmigiana - Mateja Delakorda, Odprta kuhinja

Piščančja parmigiana

Mateja Delakorda, Odprta kuhinja
Mateja Delakorda, Odprta kuhinja
Čas aktivne priprave
40
min
Čas priprave
5
min
Čas peke
15
min
Čas kuhanja

Priprava

01

Mocarelo natrgamo na polovičke in jo odlagamo v cedilo, da se znebimo odvečne vode. Parmezan kar zmeljemo v sekljalniku.

02

Piščančje zrezke rahlo potolčemo na debelejšem delu, da dobimo enakomerno površino mesa. Zrezke posolimo na obeh straneh.

03

Pečico vključimo na 220 stopinj.

04

Pripravimo panado. Na prvi krožnik stresemo malce moke, na drugem razžvrkljamo jajci, na tretjem pa zmešamo drobtine, žlico origana in polovico prej zmletega parmezana. Zrezke najprej povaljamo v moko, nato v jajce in na koncu v drobtine.

05

V večjo ponev nalijemo rastlinsko olje za cvrtje, ga segrejemo (optimalno je do 170 stopinj). Ko se piščanec zlato rjavo obarva, ga obrnemo in enako ocvremo še na drugi strani.

06

Zrezke odložimo na pekač. Po sredini vsakega razporedimo 2 žlici paradižnikove omake. Po vseh nato enakomerno razporedimo še preostanek parmezana in pa natrgane mocarele.

07

Meso potisnemo v pečico za približno 5 minut, da se sir lepo raztopi.

08

Med tem skuhamo fettuccine. V ponev zlijemo preostanek paradižnikove omake in malce oljčnega olja. Dodamo skuhane testenine in pomešamo. Primešamo še zajemalko ali dve vode, v kateri so se rezanci kuhali.

09

Na krožnike razporedimo testenine, nanje pa položimo zrezek.

Namig za manj mastno jed:

Piščanca, paniranega v moki, jajcih in drobtinah, odložimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in potisnemo v pečico, ki smo jo ogreli na 200 stopinj. Piščanca pečemo okoli 20 do 30 minut (odvisno od velikosti), pred koncem pa ga še obložimo s paradižnikovo omako in sirom in še malo zapečemo.

Kaj pa, če bi vino izbral somelje?

Ker je na krožniku precej strukture, potrebujemo tudi vino, ki ima strukturo. Iz krožnika kar diši, zato sem izbral sorto, ki ima bolj intenzivne zaznave. Vidimo, da imamo precej škrobnatih in mastnih komponent, zato moramo izbrati vino, ki bo te zaznave uravnovesilo. Zato predlagam takšno, ki ima malo več tanina in tudi strukture.

Nakup v SPAR Online SPAROVA VINOTEKA
Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>