40
PT40M min
PT40M min
Čas priprave
5
PT5M min
PT5M min
Čas peke
15
PT15M min
PT15M min
Čas kuhanja
Sestavine
- Mini mozzarele S-BUDGET 12
- Piščančji zrezki 4
- Sol
- Moka
- Jajca DESPAR PREMIUM 2
- Drobtine
- Parmezan DESPAR PREMIUM 80 g
- Origano žlica
- Paradižnikova omaka za pico SPAR PREMIUM 350 g
- Olje za cvrtje
- Fettuccine DESPAR PREMIUM 250 g
- Oljčno olje
Priprava
01
Mocarelo natrgamo na polovičke in jo odlagamo v cedilo, da se znebimo odvečne vode. Parmezan kar zmeljemo v sekljalniku.
02
Piščančje zrezke rahlo potolčemo na debelejšem delu, da dobimo enakomerno površino mesa. Zrezke posolimo na obeh straneh.
03
Pečico vključimo na 220 stopinj.
04
Pripravimo panado. Na prvi krožnik stresemo malce moke, na drugem razžvrkljamo jajci, na tretjem pa zmešamo drobtine, žlico origana in polovico prej zmletega parmezana. Zrezke najprej povaljamo v moko, nato v jajce in na koncu v drobtine.
05
V večjo ponev nalijemo rastlinsko olje za cvrtje, ga segrejemo (optimalno je do 170 stopinj). Ko se piščanec zlato rjavo obarva, ga obrnemo in enako ocvremo še na drugi strani.
06
Zrezke odložimo na pekač. Po sredini vsakega razporedimo 2 žlici paradižnikove omake. Po vseh nato enakomerno razporedimo še preostanek parmezana in pa natrgane mocarele.
07
Meso potisnemo v pečico za približno 5 minut, da se sir lepo raztopi.
08
Med tem skuhamo fettuccine. V ponev zlijemo preostanek paradižnikove omake in malce oljčnega olja. Dodamo skuhane testenine in pomešamo. Primešamo še zajemalko ali dve vode, v kateri so se rezanci kuhali.
09
Na krožnike razporedimo testenine, nanje pa položimo zrezek.
Namig za manj mastno jed:
Piščanca, paniranega v moki, jajcih in drobtinah, odložimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in potisnemo v pečico, ki smo jo ogreli na 200 stopinj. Piščanca pečemo okoli 20 do 30 minut (odvisno od velikosti), pred koncem pa ga še obložimo s paradižnikovo omako in sirom in še malo zapečemo.