Svinjski kotleti z ohrovtom in fižolom - Jernej Kitchen

Svinjski kotleti z ohrovtom in fižolom

Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
15
min
Čas kuhanja
15
min
Čas peke

Sestavine

  • Svinjski kotlet s kostjo 4
  • Koriander (mleti) 1
  • Sol
  • Poper
  • Dijon gorčica 1 žlica
  • Rastlinsko olje 1 žlica
  • Maslo 1 žlica
  • Čebula 1
  • Česen 2 stroka
  • Ohrovt 10 listov
  • Beli fižol 1 pločevinka
  • Jušna osnova ali voda 500 ml
  • Limonin sok 1 žlička
  • Limonina lupina 1 žlička
  • Parmezan , nastrgan 10 g

Priprava

01

Svinjske kotlete osušimo, začinimo z mletim koriandrom, soljo in poprom. Premažemo jih z dijonsko gorčico.

02

Ognjevarno ponev, primerno za peko v pečici, postavimo na močan ogenj. Dodamo žlico olja in kotlete na vsaki strani pečemo približno 2 minuti, da dobijo lepo zlato barvo. Kotlete prestavimo na čist krožnik.

03

V isto ponev dodamo maslo, sesekljano čebulo in sesekljan česen. Pražimo 2 minuti, dodamo na grobo narezan ohrovt in odcejan bel fižol. Pražimo še 2–3 minute. Zalijemo z jušno osnovo ali vodo in limoninim sokom. Kuhamo še 5–8 minut oz. tako dolgo, da se ohrovt zmehča in skuha. Odstavimo z ognja in v omako položimo popečene kotlete.

04

Ponev postavimo v ogreto pečico. Pečemo 12–15 minut na 190 °C oz. dokler niso kotleti sočno pečeni.

05

Vzamemo iz pečice, kotlete položimo na krožnike, omako po okusu dodatno začinimo s soljo in poprom, dodamo limonino lupinico in nastrgan parmezan. Premešamo in postrežemo s kotleti.