PT20M min
PT15M min
PT15M min
Sestavine
- Svinjski kotlet s kostjo 4
- Koriander (mleti) 1
- Sol
- Poper
- Dijon gorčica 1 žlica
- Rastlinsko olje 1 žlica
- Maslo 1 žlica
- Čebula 1
- Česen 2 stroka
- Ohrovt 10 listov
- Beli fižol 1 pločevinka
- Jušna osnova ali voda 500 ml
- Limonin sok 1 žlička
- Limonina lupina 1 žlička
- Parmezan , nastrgan 10 g
Priprava
Svinjske kotlete osušimo, začinimo z mletim koriandrom, soljo in poprom. Premažemo jih z dijonsko gorčico.
Ognjevarno ponev, primerno za peko v pečici, postavimo na močan ogenj. Dodamo žlico olja in kotlete na vsaki strani pečemo približno 2 minuti, da dobijo lepo zlato barvo. Kotlete prestavimo na čist krožnik.
V isto ponev dodamo maslo, sesekljano čebulo in sesekljan česen. Pražimo 2 minuti, dodamo na grobo narezan ohrovt in odcejan bel fižol. Pražimo še 2–3 minute. Zalijemo z jušno osnovo ali vodo in limoninim sokom. Kuhamo še 5–8 minut oz. tako dolgo, da se ohrovt zmehča in skuha. Odstavimo z ognja in v omako položimo popečene kotlete.
Ponev postavimo v ogreto pečico. Pečemo 12–15 minut na 190 °C oz. dokler niso kotleti sočno pečeni.
Vzamemo iz pečice, kotlete položimo na krožnike, omako po okusu dodatno začinimo s soljo in poprom, dodamo limonino lupinico in nastrgan parmezan. Premešamo in postrežemo s kotleti.