Hrustljav piščanec s krompirjem in zelenjavo iz pečice, s cezarjevo omako - Nina Zorčič
Zakaj ne vidite vsebine?

Hrustljav piščanec s krompirjem in zelenjavo iz pečice, s cezarjevo omako

Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Čas aktivne priprave
45
min
Čas priprave
45
min
Čas peke

Sestavine

Krompir in zelenjava

  • Mladi krompir (manjših) 10 kosov
  • Korenje (večje) 2
  • Ohrovt 150 g
  • Rdeča čebula 2
  • Olje 4 žlice
  • Bazilika 1 žlička
  • Sol 1 žlička
  • Drobnjak žlička
  • Česen v prahu 1 žlička

Piščanec

  • Piščančji mini file 400 g
  • Začimbna mešanica za piščanca 2 žlici

Drobtine

  • Krušne drobtine 150 g
  • Slane prestice 150 g
  • Nariban parmezan 30 g
  • Bazilika 1 žlička

Dodatki

  • Jajca 2
  • Mleko 2 žlici
  • Olivno olje
  • Pirini krutoni
  • Parmezan 30 g
  • Bazilika sveža
  • Zelena solata

Cezarjeva omaka

  • Majoneza 70 g
  • Gorčica 1 žlička
  • Sol 0.25 žlička
  • Limonin sok 1 žlica
  • Parmezan 30 g
  • Česen 1 strok
  • Poper ščepec

Priprava

01

Pečico segrejte na 220 stopinj.

02

Krompir in zelenjavo dobro operite. Krompir narežite na manjše kocke. Korenje olupite in narežite na tanjše rezine. Ohrovt prepolovite. Čebulo razrežite na debelejše krhlje.

03

Krompir in zelenjavo v veliki posodi zmešajte z oljem in začimbami. Premešajte in razporedite po velikem pekaču. Postavite v segreto pečico in pecite 20 minut.

04

Piščančje fileje z obeh strani začinite z začimbno mešanico.

05

V posodi sekljalnika zmešajte krušne drobtine ali posušen kruh, prestice, parmezan in baziliko. Vse skupaj sesekljajte, da dobite drobno mlete drobtine.

06

Pripravite sestavine za paniranje. V en krožnik dodajte mešanico drobtin. V drugem globokem krožniku zmešajte jajca in mleko. Zmešajte, da nastane enotna zmes. Piščanca najprej pomočite v jajčno zmes, nato še v drobtine. Za debelejši sloj piščanca ponovno pomočite v jajčno zmes in ponovno v drobtine. Odložite na ločen krožnik in ponovite z vsemi fileji.

07

Po 20 minutah vzemite pekač iz pečice in na krompir in zelenjavo položite panirane piščančje fileje. Vse pokapajte z oljem in dodajte krutone. Vse skupaj dodatno posujte s parmezanom. Postavite nazaj v pečico in pecite 20-25 minut oz. toliko časa, da jsta krompir in piščanec zlato zapečena.

08

V manjši skodelici zmešajte vse sestavine za cezarjevo omako. Poskusite in po želji dodatno začinite.

09

Postrezite s cezarjevo omako in baziliko, kot prilogo pa lahko dodate tudi zeleno solato.

NAGRADNA IGRA

Dogodivščinam Oskarja in Boba lahko prisluhneš tudi v ekskluzivnih zvočnih zgodbah! S sodelovanjem v nagradni igri pa z malo sreče celo družino pelješ na izlet na Dunaj.

Več