
Shramba je spet v modi: organizirajte jo s posodami za shranjevanje živil
Vprašanje, ki se poraja v vsakem gospodinjstvu je, kako čim bolj učinkovito napolniti shrambo in kako jo organizirati?
Z vami delimo nekaj smernic pri shranjevanju živil in vam predstavljamo pravi odgovor za preprosto organiziranje vaših polic: posode za shranjevanje živil.
Živila ostanejo najdlje uporabna, če so neprodušno zaprta, na suhem in temnem mestu. S primernimi posodicami za hrano lahko hitro uredite vse svoje sestavine ter ustvarite pregledno in funkcionalno okolje.
Preverite, kako pametno napolniti shrambo in kako izbrati prave posode za shranjevanje. Bogat izbor vam je na voljo v SPAR Online spletni trgovini!
Shranjevanje živil v posodicah je idealna rešitev za vsako shrambo, saj omogoča:
Živila razporedite po kategorijah:
Koliko časa lahko hranimo posamezno živilo?
Za optimalno organizacijo shrambe je priporočljivo uporabiti nepredušne plastične ali steklene posode, ki podaljšajo svežino in preprečijo vdor vlage ali škodljivcev.
S primernimi posodami za hrano lahko ohranjamo svežino živil dlje, vendar je vseeno treba upoštevati priporočeni čas hranjenja. Z vami delimo nekaj priporočil.

Kako izbrati prave posode za shranjevanje
Izbira pravih posod za shranjevanje živil je ključnega pomena za ohranjanje svežine in organizacijo vaše shrambne omare. Pri tem je treba upoštevati več dejavnikov, ki vplivajo na funkcionalnost in učinkovitost.
Pazite na pokrove
Neposredna izpostavljenost zraku lahko hitro uniči kakovost vaših živil, zato vedno dobro zaprite pokrove na svojih posodah.
Prepričajte se, da ima pokrov posode za shranjevanje tesnilo in da omogoča primerno tesno zapiranje. Posebno temeljito je štirikratno klik zapiranje. Le če so posode resnično nepredušno zaprte, lahko zagotavljajo trajnost živil.

Organizacija polic – manj stresa med kuhanjem
Z organizirano shrambo povečate učinkovitost pri pripravi jedi, zaradi česar bo vaše kuhinjsko okolje prijetnejše, med kuhanjem pa bo manj stresa.
Prvi korak je, da poskrbite za jasen sistem. Razdelite živila po vrstah: na primer suhi izdelki v eni vrsti, konzervirana hrana v drugi ter sveža živila povsem spredaj. Tako boste hitro našli tisto, kar potrebujete.
Pomembno je tudi označevanje posodic za shranjevanje hrane. Uporabite nalepke z imenom vsebine in datumom nakupa ali porabe. S tem se izognete morebitni zmedi.
Ko razporejate svoje plastične posodice za hrano, jih postavite tako, da so najpogosteje uporabljena živila dostopna na prvi pogled. Manj pogosto uporabljene sestavine lahko shranite na višje police ali bolj zadaj.
Upoštevajte tudi dimenzije vaših polic in omaric. Izberite različne velikosti posodic glede na prostor, ki ga imate na voljo, da maksimalno izkoristite vsak kotiček vaše shrambe ali kuhinje.