Somelje svetuje

VINO CHARDONNAY Vinakoper, 0.75 l

Kristalne, slamnato rumene barve z zlatimi odtenki. Poudarjena cvetica razkriva note zlatega delišesa, melone, breskve, najdemo tudi tropsko sadje in limono, iz ozadja pa se oglaša pridih Mediterana in masla. Okus je mehkoben in zaznavno topel, mladostna svežina poživlja zaznave in vodi v srednje obstojen pookus, dokaj polnega telesa in prijetne mineralne zaznave. Intenzivno in harmonično vino, ki nas boža s svojo pristno sadnostjo.
Poskusite ga ob postrvi z vrtno zelenjavo. Delikatna postrv ima ravno prav intenzivnih arom, da se bodo povezale s sadnostjo vina, svežina vina bo prijetno zapeljala in uravnovesila sladkobne zaznave popečene zelenjave in pustila postrvi, da zasije v vsej svoji luči.

Nakup v SPAR Online >

SPAR Vinoteka, Somelje svetuje, VINO CHARDONNAY Vinakoper, 0.75 l

BIO VINO REBULA Erzetič, 0.75 l

Vino s kristalno, slamnato rumeno barvo in gostejšo teksturo. Cvetica je izražena in riše note limone, lupine pomaranče, jabolka in hruške. Zaznamo tudi nežno noto mediteranskih zelišč. Okus je mehkobno zaokrožen, prijetna svežina poudari zaznave in tvori mineralen, prijetno obstojen pookus, ki mine v zaznavah jabolka in citrusov.
Vino, ki se bo odlično podalo ob domačem tatarskem bifteku. Sadna aromatika vina bo pospremila zaznave govedine, kaper in dijonske gorčice, svežina vina bo uravnavala maslenost jedi, v kombinaciji s svojo strukturo pa bo lepo parirala tej začetni jedi, ki pa v sebi skriva veliko kompleksnosti.

Nakup v SPAR Online >

VINO MERLOT Vinakoper, 0.75 l

Intenzivne, rubinasto rdeče barve z gosto teksturo. Intenzivne arome spomnijo na zrelo višnjo, murve, črno češnjo in slivo. Najdemo tudi rahle zaznave vanilje, čokolade in evkaliptusa. Okus je mehak in dokaj topel. Svežina izražena, tanini pa žametasti. Elegantno in polno vino, intenzivnega in dolgo obstojnega pookusa, ki nam tudi v ustih ponuja zaznave črnega jagodičevja in sladkih začimb.
Naravnost idealna spremljava h svinjskim medaljonom s krompirjem. Medaljoni so sočni in nežni, slanina jim doda intenzivnost aromatike in podaljša okus. Vino bo s svojim taničnim oprijemom uravnavalo sočnost jedi, sadnost pa bo prijetno dopolnila zaznave jedi. Svežina vina bo oplaknila zamaščenost slanine in se povezala s sladkobnim aspektom krompirja.

Nakup v SPAR Online >

SPAR Vinoteka, Somelje svetuje, VINO QUERCUS CHARDONNAY Klet Brda, 0.75 l

VINO QUERCUS CHARDONNAY Klet Brda, 0.75 l

Kristalne, slamnato rumene barve z zlatim odtenkom. Poudarjena cvetica razkriva sortnost, zaznamo limono, rumeno jabolko, najdemo še ananas in melono. Okus je mehak in zaznavno topel. Poskočna svežina nam prijetno opere usta in nas prepusti mineralnim zaznavam, ki se dolgo prepletajo s sadnim karakterjem vina. Srednje strukturirano telo ponudi dolgo obstojen, odločen in eleganten okus. Poskusite ga ob muffinih z bučkami in feta sirom. Mehkobnost se bo prijetno povezala s strukturo jedi, svežina bo uravnovešala sladkobne zaznave bučk in postavljala koščke feta sira v novo luč.

Nakup v SPAR Online >

VINO QUERCUS BELI PINOT Goriška Brda, 0.75 l

Kristalne in ekstraktne slamnato rumene barve, gosto. Intenzivne arome spomnijo na vinogradniško breskev, marelico, melono in mandljev cvet. Okus je mehak, zaokrožen, zaznamo toplino, a jo hitro preglasita izražena svežina in okusnost. Intenzivno vino, polnejše strukture in dolgo obstojnega pookusa z notami vinogradniške breskve in mandljevega cveta. Svežina in struktura sivega pinota se bosta lepo uravnovesila z ribami, kozicami in ostalimi morskimi jedmi.

Nakup v SPAR Online >

SPAR Vinoteka, Somelje svetuje, VINO QUERCUS BELI PINOT Goriška Brda, 0.75 l
SPAR Vinoteka, Somelje svetuje, VINO CAPRIS CABERNET SAUVIGNON Vinakoper, 0.75 l

VINO CAPRIS CABERNET SAUVIGNON Vinakoper, 0.75 l

Ekstraktne, rubinasto rdeče barve s škrlatnim odtenkom. Izražena cvetica prikliče zaznave črnega jagodičevja, ki jo izkazuje črni ribez, borovnica, robidnica. Najemo tudi vijolico, pa sladke začimbe, poper in tobak. Okus ponudi toplino, ki se ji zoperstavijo živahna svežina in žametasti tanini. Je eleganten in strukturiran, dolgo obstojen, ki nam v ustih ponuja zaznave zlasti sadnih not. Njegova globina in zaznave sadnosti bodo kot nalašč parirale intenzivnosti enchilad. Strukturirana in sočna jed potrebuje tanin tega vina, obenem pa tudi obstojen okus, da se lahko oglaša s svojo obstojnostjo ob teh bogati in kompleksni jedi.

Nakup v SPAR Online >

VINO MALVAZIJA Vinakoper, 0.75 l

Zelo prosojno vino, s slamnato rumeno barvo in gostim zasukom. Poudarjena cvetica takoj spomni na sorto. Najdemo ananas, limono, tudi marelico in akacijev cvet. V ozadju se oglasijo tudi mediteranska zelišča. Vino je mehkobno in zaokroženo, mladostna svežina poskoči in se poigrava z mineralnim odtisom. Intenzivno in elegantno vino, srednjega telesa in daljše obstojnosti. Malvazija se s svojim svežim in harmoničnim okusom prileže k morskim dobrotam, sočni zelenjavi in nežnim testeninam. Odlično se prileže ob rižoti s kozicami.
 

Nakup v SPAR Online >

SPAR Vinoteka, Somelje svetuje, VINO MALVAZIJA Vinakoper, 0.75 l
SPAR Vinoteka, Somelje svetuje, VINO ENA DVA TRI MODRI PINOT Jeruzalem Ormož, 0,75 l

VINO ENA DVA TRI MODRI PINOT Jeruzalem Ormož, 0.75 l

Bistre in prosojne rubinasto rdeče barve. Izražena cvetica razkriva predvsem sadnost in eleganco sorte. Najdemo vijolico, češnjo, slivo, pa noto gozdne podrasti. Okus je kreposten, zaznamo mehkobo, a hitro izstopa zlasti mladosten karakter vina. Svežina in žametasti tanini, zaključek pa okusen. Intenzivno in polno vino elegantnega in dolgo obstojnega pookusa, ki mineva v sadnih zaznavah.

Nakup v SPAR Online >

VINO CABARNET SAUVIGNON, suho, Colja, 0.75 l

Globlje, rubinasto rdeče barve. Izražene arome spomnijo na češnjo, borovnico, najdemo še vrtnico in vijolico. Sledijo zaznave popra in praproti. Okus je mehak, poudarjena svežina izkazuje dolgoživost vina s svilnatimi tanini. Okus je intenziven, poln, eleganten in srednje obstojen. Vino se lepo poda jedem iz žita, predvsem ješprenju, rižu in piri. Intenzivne aromatike žitnih jedi se bodo kot nalašč podale z vinom, obenem pa bodo žita prijetno uravnavala grenkobo vina. Sočnost rižot se bo prijetno ujela s tanično komponento vina.

Nakup v SPAR Online >

SPAR Vinoteka, Somelje svetuje, VINO CABARNET SAUVIGNON, suho, Colja, 0.75 l
SPAR Vinoteka, Somelje svetuje, VINO RIOJA RESERVA Campo Viejo, Španija, 0.75 l

VINO RIOJA RESERVA Campo Viejo, Španija, 0.75 l

Svetlejše rubinasto rdeče barve in goste teksture. Intenzivne arome spomnijo na zrelo rdeče sadje. Višnja se prepleta z noto črnega ribeza in vrtnice. Kmalu se pridruži zaznava praženih oreščkov, karamele, tobaka in mediteranskih zelišč. Zaznavno mehko, a z izraženo svežino in počasi zaokrožajočimi tanini. Polno, elegantno in dolgo obstojno vino, ki nas dolgo razvaja z notami zrelega črnega sadja in začimb.

Nakup v SPAR Online >

VINO CHARDONNAY Jeruzalem Ormož, 0.75 l

Vino z žarečo, slamnato rumeno barvo in srednje gosto teksturo. Intenzivna cvetlica prikliče zlasti prvinske, sadne aromatike, ki spomnijo na ananas, limonino skorjo, najdemo tudi grenivko in nežno noto mediterana. V ustih se ponudi zaznavna mehkoba, ki jo kmalu preglasi živahna svežina in tvori eleganten, srednje obstojen okus, srednje strukture. Lahko ga ponudimo ob začetnih jedeh, ob raznih sirnih namazih, ali pa humusu, ki ga postrežemo na popečenem kruhu. Prileže se tudi mariniranem tofuju.

Nakup v SPAR Online >

SPAR Vinoteka, Somelje svetuje - VINO CHARDONNAY, Jeruzalem Ormož, 0.75 l
SPAR Vinoteka, Somelje svetuje - VINO QUERCUS REBULAZGP, vrhunsko, Klet Brda, 0.75 l

VINO QUERCUS REBULA, ZGP, vrhunsko, Klet Brda, 0.75 l

Kristalne in svetleče slamnato rumene barve. Cvetica je sprva rahlo zadržana, a kmalu razkrije čare sorte. Pomaranča, limona, marelica, rumena vrtnica in rahla nota timijana. Okus je mehkoben, svežina prijetno vzbudi čutila in nas vpelje v mineralen karakter vina. Intenziven okus predstavi srednje strukturirano vino z elegantnim in dolgo obstojnim pookusom. Rebula velja za nesporno kraljico belih sort iz Brd. Je sorta, ki dozori najkasneje, iz nje pa lahko pridelamo skoraj vse tipologije vin, od penečih, do mirnih vin, ki so tekočih letnikov, zorjena v leseni posodi, ali pa s podaljšanim stikom grozdne kožice, ki vino približa karakterju rdečih vin. Odlična spremljava ob ribjem fileju, ki ga postrežete s pečeno zelenjavo, ali pa nežno popečeni tuni z azijskim pridihom. Tudi ob tunini solati s testeninami in zelenjavo.


Nakup v SPAR Online >

VINO ROSE ZGP kakovostno, suho, Jeruzalem Ormož, 0.75 l

Svetle, češnjevo rožnate barve z bakrenim odtenkom. Intenzivne arome razkrivajo zrelo breskev, brusnico, češnjo, malino in šipek. Najdemo tudi vrtnico, mandljev cvet in rahlo zaznavo zelišč. Okus je mehkoben, zaznamo rahel ostanek sladkorja, ki je v ravnovesju s svežino in mineralnostjo. Eleganten okus deluje prefinjeno, srednje strukturirano in obstojno.

Rose vina so vina, ki jih pridelajo iz rdečega grozdja po metodi belih vin. Ste vedeli, da je sok večine rdečih sort brezbarven in barvo pridobijo iz jagodne kožice? Vino se odlično prileže ob fileju šarenke ob fregoli ali kaki drugi obliki testenin. Lahko tudi škampi na žaru, pa tudi losos v pečici.


Nakup v SPAR Online >

SPAR Vinoteka, Somelje svetuje - VINO ROSE  ZGP, Jeruzalem  Ormož, 0.75 l
SPAR Vinoteka, Somelje svetuje - VINO QUERCUS RDEČA ZVRST ZGP, Selekcija, Klet Brda, 0.75 l

VINO QUERCUS RDEČA ZVRST ZGP, Selekcija, Klet Brda, 0.75 l

Goste, rubinasto rdeče barve s škrlatnim odtenkom. Poudarjene arome spomnijo na češnjevo marmelado, slivo, črni ribez. Sledijo zaznave gozdne podrasti, tobaka in nežna zaznava vanilje. Okus je mehkoben in zaokrožen. Svežina je mladostna, tanini pa delujejo žametasto. Dokaj polno in intenzivno, elegantno in zlasti sadno vino z dolgim pookusom. Vino se bo izjemno lepo podalo ob različnih zrezkih, ki smo jih popekli na žaru. Sadnost bo prijetno pospremila dimne note, tanini pa ublažili sočnost. Lahko ga postrežete tudi ob idrijskih žlikrofih z bakalco, ali pa raviolih, ki ste jih pospremili z ragujem. Odlično bo tudi ob lasagni.


Nakup v SPAR Online >

VINO SIVI PINOT QUERCUS ZGP vrhunsko, suho, Quercus, 0.75 l

Kristalno čisto, s slamnato rumeno barvo rahlega bakrenega roba. Poudarjena cvetica spomni na breskev, melono, limono in rumeno grenivko. Najdemo tudi mandljev cvet in rahle zaznave sveže trave. Okus je mehkoben, vodi pa ga zlasti svežina in izražena mineralnost. Intenzivno vino, dokaj polnega telesa in elegantnega srednje obstojnega pookusa. Poskusite ga ob bučnih njokih z ricotto. Ali pa ob gratiniranem krompirju, ki ste ga pospremili s piščančjimi medaljoni.


Nakup v SPAR Online >

SPAR Vinoteka, Somelje svetuje - VINO SIVI PINOT QUERCUS ZGP vrhunsko, suho, Quercus, 0.75 l

VINO SAUVIGNON ZGP, kakovostno, suho, Jeruzalem Ormož, 0,75 l

Kristalno čiste, slamnato rumene barve z zelenim odtenkom. Sortna cvetica deluje poudarjeno, zaznavamo bezeg, belo breskev, kanček medene melone, trave in bazilike. Okus vodi svežina, ki se prepleta z mineralnostjo. Dokaj polnega telesa, iskrivo osvežilen s prijetnim mineralnim podpisom. Srednje obstojen in eleganten, s prijetnim zeliščnim pookusom.

Zaradi svoje intenzivne cvetice bi vino lepo pospremilo poširanega osliča, ki ga ponudimo ob pireju iz korenja, in vinsko, masleno omako. Mineralnost in svežina vina pa bosta prijetno uravnovesila sladkobnost priloge.


Nakup v SPAR Online >

CHARDONNAY ZGP, Vipolže, Benedetič, 0,75 l

Bistre, zlatorumene barve in gosto izražene arome razkrivajo zrelo rumeno jabolko, ananas, kandirano limono, rumeno cvetje, sledijo mandlji, maslena nota in rahla zaznava lesa. Okus je mehkoben, zaznava se alkohol, vse skupaj pa prijetno zaokroža svežina s prepletom mineralnosti. Intenzivno, strukturirano, obstojno in elegantno vino.

Odlična spremljava k začetnim, morskim jedem. Poskusite ga ob gratiniranih kapesantah ali pa ocvrtih sardelah. Njegova mehkoba in toplina bosta kot nalašč za blaženje zamaščenosti in sočnosti jedi.
 

Nakup v SPAR Online >

SPAR Vinoteka, Somelje svetuje - VINO SIVI PINOT, ZGP, vrhunsko, suho, Vinakoper, 0,75 l

VINO SIVI PINOT, ZGP, vrhunsko, suho, Vinakoper, 0,75 l

Kristalne in slamnato rumene barve z zlatim odtenkom. Poudarjena cvetica deluje sveže, zaznamo breskev, hruško, melono in nežno noto citrusov. Okus je mehkoben in poskočno osvežujoč ter kljub intenzivnosti deluje elegantno. Vino je srednjega telesa in ima dolgo, zlasti sadno obstojnost. Prijetni in sadni sivi pinot bo izjemno dobro dopolnila koromačeva solata s praženimi pinjolami, pomarančo in melono, ki je ne gre postreči brez pečenega fileja šarenke. Svežina vina bo prijetno oplaknila usta, sadne arome pa bodo dopolnile solato.
 

Nakup v SPAR Online >

VINO MODRA FRANKINJA, suho, Pullus, 0,75 l

Je bistre in svetle rubinasto rdeče barve. Okus spomni na zrelo češnjo, brusnico, slivo, če se potrudimo, v njem lahko zaznamo tudi rahlo dimno noto, vaniljo in črni poper. Začetno mehkobo preglasijo mladostna svežina in svilnati tanini. Vino je srednjega telesa in z dokaj obstojnim intenzivnim okusom. Odlično se prilega k pečeni svinjski vratovini. Njegova sadna nota bo uglasila aromatike, rahel tanin bo lepo pariral sočnosti, svežina pa bo oplaknila zamaščenost v ustih.
 

Nakup v SPAR Online >

SPAR Vinoteka, Somelje svetuje - VINO MODRA FRANKINJA, suho, Pullus, 0,75 l
SPAR Vinoteka, Somelje svetuje - VINO RENSKI RIZLING ZGP, kakovostno, polsuho, Jeruzalem Ormož, 0.75 l

VINO RENSKI RIZLING ZGP, kakovostno, polsuho, Jeruzalem Ormož, 0.75 l

Kristalno čiste, slamnato rumene barve z zlatim odtenkom. Prefinjena cvetica spomni na breskev, mango, limono in noto razbeljenega kamna. Okus je mehkoben, z zaznavnim ostankom sladkorja, ki ga kislina uravnovesi. Pookus mine v notah mineralnosti in izražene sadnosti, je srednje strukturiran in dokaj obstojen.
Vino, ki bo presenetljivo dobro pospremilo suhomesnate izdelke, poskusite ga ob ne preveč slanem pršutu ali pa sashimiju iz tune ali lososa.
 

Nakup v SPAR Online >

VINO RDEČE, ZGP, vrhunsko, suho, Berce, 0,75 l

Rubinasto rdeče barve s škrlatnim odtenkom in prosojnim robom. Svežina skupaj z žametnimi tanini uravnoveša okus in tvori harmonično vino polnejšega telesa in obstojnega, zlasti sadnega pookusa. Lepo se bo podalo k lazanji ali pa njokom z ragujem oziroma divjačinskim golažem. Z njim lahko pospremimo tudi pečene svinjske kotlete. Poskusite ga lahko tudi s pico s kuhano šunko.
 

Nakup v SPAR Online >

SPAR Vinoteka, Somelje svetuje - VINO RDEČE, ZGP, vrhunsko, suho, Berce, 0,75 l
SPAR Vinoteka, Somelje svetuje - VINO REFOŠK ZGP vrhunsko, suho, Vinakoper, 0.75 l

VINO REFOŠK ZGP vrhunsko, suho, Vinakoper, 0.75 l

Globoke, rubinasto rdeče barve s škrlatnim odtenkom. Rahlo zadržane arome razkrivajo zrelo slivo, višnjo, robidnico in vijolico. Okus je karakteren, živahen. Svežina se prepleta z žametnimi tanini v dolgo obstojen in eleganten okus, srednje strukturiranega vina. Vino, ki se bo odlično podalo k telečji pečenki, pospremljeni s hrustljavo pečenim krompirjem in zelenjavo.
 

Nakup v SPAR Online >

VINO RUMENI MUŠKAT, ZGP, Quercus – Verduc, vrhunsko, sladko, Klet Brda, 0,75 l

Kristalne slamnato rumene barve in goste teksture. Razkošna cvetica zapeljuje z zaznavami kandirane limone, pomaranče, ličija, divjih jagod, muškatnega cveta in lipovega meda. Okus je sladek in mehak, svežina ga prijetno uravnovesi ter tvori dolgo obstojen srednje strukturiran okus, ki mine v cvetnih in sadnih zaznavah.
Odlično bo pospremilo sadno kupo, ali pa pavlovo, ki smo jo obložili z ribezom ali jagodami.
 

Nakup v SPAR Online >

SPAR Vinoteka, Somelje svetuje - VINO RUMENI MUŠKAT, ZGP, Quercus – Verduc, vrhunsko, sladko, Klet Brda, 0,75 l
SPAR Vinoteka, Somelje svetuje - VINO MERLOT QUERCUS, ZGP, vrhunsko, suho, Klet Brda, 0,75 l

VINO MERLOT QUERCUS, ZGP, vrhunsko, suho, Klet Brda, 0,75 l

Rubinasto rdeče barve in gosto. Zaznamo lahko češnjo, malino, murvo in robidnico, zaključek pa prikliče mediteranska zelišča. Okus je mehak, srednje strukturiran, s prijetnimi, zaokroženimi tanini. Je elegantno in obstojno vino, zlasti sadnega pookusa, ki lahko pospremi številne ne preveč strukturirane mesne jedi. Recimo čevapčiče, ražnjiče, pa tudi k pici margheriti se odlično prileže.
 

Nakup v SPAR Online >

VINO SIVI PINOT, ZGP, kakovostno, suho, Pullus, 0,75 l

Kristalno čisto z bakrenim odtenkom. Poudarjene arome spomnijo na nektarino, medeno hruško, šipek, gozdne jagode in mandlje. Eleganten okus deluje kremasto, zaokroženo, obenem pa ima veliko svežine, ki zapelje v dolgo obstojen pookus srednje strukture in z zvrhano mero sadnih zaznav. Njegova svežina in struktura bosta lepo uravnovesili nigiri s hobotnico. Ponudite ga lahko tudi ob carpacciu iz škampov ali pa lososa, ki ga pospremite z avokadom.
 

Nakup v SPAR Online >

SPAR Vinoteka, Somelje svetuje - VINO SIVI PINOT, ZGP, kakovostno, suho, Pullus, 0,75 l
SPAR Vinoteka, Somelje svetuje - MODRA FRANKINJA KZ Krško, 0.75 l

VINO TURN MODRA frankinja, ZGP, vrhunsko, suho, KZ Krško 0,75 l

Ste vedeli, da je modra frankinja avtohtona slovenska sorta? Leta 2016 so strokovnjaki nemškega trsničarskega inštituta potrdili, da modra frankinja izvira iz Slovenije. Intenzivne arome spomnijo na slivo, češnjo, robidnico in rdečo vrtnico, ki jih zaokrožijo note vanilje, črnega popra in gozdne podrasti – vse se bodo odlično podale k trgani govedini, ki jo pospremimo z zeljno solato, korenjem in rdečo peso. Sočnost trgane govedine bodo ublažili toplina in tanini vina, arome sadja pa se bodo prijetno povezale z zaznavami zelja, korenja in rdeče pese.

Nakup v SPAR Online >

MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: PREKOMERNO UŽIVANJE ALKOHOLA LAHKO ŠKODUJE ZDRAVJU.

KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte