Mirenski praznični štrukelj

Kuhnapato
Kuhnapato
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
15
min
Čas kuhanja

Sestavine

Testo

  • Moka 25 dag
  • Sladkor 4 žlice
  • Jajce 1
  • Voda

Nadev

  • Mleti mandlji 20 dag
  • Rozine 20 dag
  • Lipov med 20 dag
  • Limonina lupina 1 žlička
  • Cimet 1 žlička

Preliv

  • Maslo 2 žlici
  • Med 2 žlici

Priprava

01

Zamesimo gladko vlečeno testo in ga damo na stran, da počiva najmanj pol ure.

02

Rozine namakamo v rumu vsaj 2 uri, nato jih odcedimo.

03

Iz sestavin za nadev zmešamo gosto maso in z njo namažemo razvlečeno testo. Testo zvijemo v štrukelj, ga zavijemo v krpo in skuhamo v slani vodi.

04

Maslo in med rahlo segrejemo, da nastane gladek tekoč preliv, ki ga ob serviranju polijemo čez kuhan štrukelj.