
20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave
30
PT30M min
PT30M min
Čas cvrenja
Spomladanski glodalci, napokani z jesenskimi dobrotami
V pustni povorki se miške zvrstijo takoj za krofi. Za razliko od večjih bratov se mini ocvrtki večinoma ne ponašajo s polnilom, a to se da zlahka urediti.
V miške enostavno vmešaj jabolčne kocke in orehe, za nameček pa jih začini s cimetom. Take miške so puhaste s sočnim in hrustljavim presenečenjem, predvsem pa nesramno okusne.
Sestavine
Miške
- Moka 200 g
- Navadni jogurt 1 lonček
- Jajce 1
- Rum 1 žlica
- Vanilijeva pasta 1 žlica
- Vanilijev sladkor 1 vrečka
- Sladkor 3 žlice
- Sol 1 ščepec
- Pecilni prašek 1 žlička
- Cimet 1 žlička
- Jabolko (malo) 1
- Sesekljani orehi 2 pesti
Ostalo
- Olje za cvrtje
- Sladkor v prahu
Priprava
Masa
01
Skupaj zmešaj jogurt, jajce, rum in žličko vanilijeve paste.
02
Dodaj moko, vanilin sladkor, sladkor, sol in pecilni prašek.
03
Vse skupaj zmešaj v lepljivo maso.
04
Dodaj cimet, na majhne kocke narezano olupljeno jabolko in sesekljane orehe, nato premešaj z žlico.
Cvrtje
01
Olje za cvrtje segrej nad srednjim ognjem - olje je dovolj vroče, ko se okoli ročaja kuhalnice tvorijo mehurčki.
02
Z eno žlico zajemi maso, z drugo pa jo postrgaj v segreto olje.
03
Miške cvri do zlatorjave barve. Po polovici cvrtja se bodo trudile prekucniti - nekaterim bo to uspelo, drugim malo pomagaj.
04
Ocvrte miške prenesi v posodo z nekaj plastmi papirnatih brisačk, da se znebijo odvečnega olja.
05
Pred postrežbo jih prijazno posuj s sladkorjem v prahu.