Zakaj ne vidite vsebine?

Mlad hrustljav krompir

Čas aktivne priprave
20
min
Čas kuhanja
10
min
Čas priprave
30
min
Čas peke

Sestavine

  • Mladi krompir 20 kosov
  • Maslo 50 g
  • Česen 3 stroki
  • Parmezan 2 žlici
  • Sol
  • Poper
  • Peteršilj 2 vejici
  • Mlada čebula 1
  • Kisla smetana 2 zvrhani jedilni žlici
  • Sok limone 1 žlica

Priprava

01

Krompir dobro umijemo in damo kuhat v osoljeno vodo za približno 20 min oz za toliko, da ga lahko z lahkoto z vilico prebodemo. Kuhanega preložimo na pekač prekrit s peki papirjem in ga z dnom kozarca potlačimo. Premažemo ga z mešanico masla, naribanega česna, parmezana in pol žličke soli. Postavimo ga v pečico na 220 stopinj celzija za pol ure oz za toliko, da krompir dobi zlato rjavo skorjo.

02

Med pečenjem pripravimo omako. Skupaj zmešamo kislo smetano, sok limone, nasekljan peteršilj in mlado čebulo ter sol in poper. Na pečen krompir po želji posujemo še malo parmezana in peteršilja ter postrežemo.

KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte