
20
PT20M min
PT20M min
Čas kuhanja
10
PT10M min
PT10M min
Čas priprave
30
PT30M min
PT30M min
Čas peke
Sestavine
- Mladi krompir 20 kosov
- Maslo 50 g
- Česen 3 stroki
- Parmezan 2 žlici
- Sol
- Poper
- Peteršilj 2 vejici
- Mlada čebula 1
- Kisla smetana 2 zvrhani jedilni žlici
- Sok limone 1 žlica
Priprava
01
Krompir dobro umijemo in damo kuhat v osoljeno vodo za približno 20 min oz za toliko, da ga lahko z lahkoto z vilico prebodemo. Kuhanega preložimo na pekač prekrit s peki papirjem in ga z dnom kozarca potlačimo. Premažemo ga z mešanico masla, naribanega česna, parmezana in pol žličke soli. Postavimo ga v pečico na 220 stopinj celzija za pol ure oz za toliko, da krompir dobi zlato rjavo skorjo.
02
Med pečenjem pripravimo omako. Skupaj zmešamo kislo smetano, sok limone, nasekljan peteršilj in mlado čebulo ter sol in poper. Na pečen krompir po želji posujemo še malo parmezana in peteršilja ter postrežemo.