Sestavine
- Mladi krompir (npr. kresnik kifeljčar) 1 kg
- Maslo 40 g
- Oljčno olje 2 žlici
- Šop svežih zelišč (peteršilj, origano, timijan)
- Sol
- Poper
Priprava
01
Krompir pod tekočo vodo umijemo in postrgamo z nožem ali krtačko. Narežemo na manjše kolobarje, debele približno 2 cm. Krompir dobro osušimo z brisačkami in ga damo v skledo. Dodamo stopljeno maslo in oljčno olje. Dobro premešamo.
02
Na zmeren ogenj postavimo večjo teflonsko ponev. Ko je ponev segreta, vanjo stresemo krompir. Med občasnim mešanjem, približno na vsakih 5 minut, krompir pečemo 20–25 minut, oziroma dokler ni zlato rjavo zapečen.
03
Dodamo sesekljana zelišča ter solimo in popramo. Krompir pražimo še 2–3 minute, da se zelišča povežejo s krompirjem. Vse skupaj redno mešamo in postrežemo z izbrano jedjo.