Mlad krompir z zelišči - Jernej Kitchen

Mlad krompir z zelišči

Čas aktivne priprave
5
min
Čas priprave
28
min
Čas pečenja

Sestavine

  • Mladi krompir (npr. kresnik kifeljčar) 1 kg
  • Maslo 40 g
  • Oljčno olje 2 žlici
  • Šop svežih zelišč (peteršilj, origano, timijan)
  • Sol
  • Poper

Priprava

01

Krompir pod tekočo vodo umijemo in postrgamo z nožem ali krtačko. Narežemo na manjše kolobarje, debele približno 2 cm. Krompir dobro osušimo z brisačkami in ga damo v skledo. Dodamo stopljeno maslo in oljčno olje. Dobro premešamo.

02

Na zmeren ogenj postavimo večjo teflonsko ponev. Ko je ponev segreta, vanjo stresemo krompir. Med občasnim mešanjem, približno na vsakih 5 minut, krompir pečemo 20–25 minut, oziroma dokler ni zlato rjavo zapečen.

03

Dodamo sesekljana zelišča ter solimo in popramo. Krompir pražimo še 2–3 minute, da se zelišča povežejo s krompirjem. Vse skupaj redno mešamo in postrežemo z izbrano jedjo.