Muffini z bučkami in feta sirom - Nina Kastelic, Leaneen

Muffini z bučkami in feta sirom

Nina Kastelic - Leaneen
Avtor: Nina Kastelic - Leaneen
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
30
min
Čas peke

Sestavine

  • Gladka bela moka 300 g
  • Pecilni prašek 1 žlička
  • Sladkor 0.5 žličke
  • Sol 1 žlička
  • Jajca M velikost 2
  • Mleko 350 ml
  • Sončnično olje 100 ml
  • Čebula v prahu 1 žlička
  • Česen v prahu 1 žlička
  • Zelena bučka (naribana) 250 g
  • Ribana mozzarela 50 g
  • Feta sir 100 g

Priprava

01

V prvi posodi zmešamo moko skupaj s pecilnim praškom, sladkorjem in soljo.

02

V drugo posodo damo jajci, mleko, olje, čebulo in česen v prahu. Z metlico stepemo, da dobimo enotno maso.

03

Suhe sestavine stresemo k mokrim in z metlico samo na hitro premešamo, da se sestavne povežejo med seboj.

04

Bučko naribamo in preden jo stresemo v maso, jo samo malce stisnemo, da iz nje steče malo vode.

05

Na koncu v maso dodamo še naribano mozzarello in nadrobljen feta sir.

06

Premešamo, da dobimo enotno maso, ki mora biti precej gosta. Če je bolj redka, lahko dodamo žlico ali dve moke.

07

Pekač za muffine namastimo, zato da se muffini ne bodo prijeli. Lahko uporabimo tudi papirčke za muffine.

08

S pripravljeno maso napolnimo pekač. Po vrhu mase lahko nadrobimo še malo feta sira.

09

Slane muffine pečemo v pečici ogreti na 180 °C, približno 25 do 30 minut, da se vrh obarva rahlo svetlo rjavo.

10

Če so muffini pečeni, lahko preverimo tako, da v notranjost potisnemo leseno palčko - če na palčki ni ostankov mase, so pečeni.

11

Muffini z bučkami in feta sirom so okusni tako topli kot hladni. Najboljši so skupaj z belo pomako.