10
PT10M min
PT10M min
Čas priprave
20
PT20M min
PT20M min
Čas peke
Sestavine
Testo:
- Bela pšenična moka 200 g
- Grški jogurt 200 g
- Pecilni prašek 2 žlički
- Sol 0.25 žličke
Nadevi:
- Paradižnikova omaka z baziliko, omaka za pico ali passata
- Riban sir po izbiri
- Drugi dodatki po izbiri
Dodatki:
- Oljčno olje
- Sveža bazilika
Priprava
Sestavine za 1 testo/1 porcijo.
01
Pečico segrejte na 200 stopinj. Večji pekač obložite s papirjem za peko.
02
V večji posodi zmešajte moko, pecilni prašek in sol. Premešajte. Dodajte jogurt in najprej premešajte, potem pa še z rokami pregnetite, da dobite enotno testo. Testo nato prestavite na rahlo pomokano površino in gnetite še 5 minut, da dobite mehko, malo bolj elastično testo.
03
Testo prestavite na pripravljen pekač, ki ste ga pred tem posuli z grobo koruzno moko (ali alternativno belo moko) in ga z rokami nežno raztegnite, da dobite večje, okroglo testo za pico.
04
Testo postavite v segreto pečico in pecite 10 minut, nato vzemite iz pečice in ga premažite z izbrano paradižnikovo omako ter posujte z naribanim sirom. Postavite nazaj v pečico, tokrat na najvišjo rešetko, in pecite še 8-10 minut oz. toliko časa, da se robovi testa lepo zlato zapečejo, sir pa stopi.
05
Vzemite iz pečice, pokapajte s kvalitetnim olivnim oljem in dodajte svežo baziliko.