Najboljša hitra pica v 30 minutah - Nina Zorčič
Zakaj ne vidite vsebine?
Najboljša hitra pica v 30 minutah - Nina Zorčič

Najboljša hitra pica v 30 minutah

Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
20
min
Čas peke

Sestavine

Testo:

  • Bela pšenična moka 200 g
  • Grški jogurt 200 g
  • Pecilni prašek 2 žlički
  • Sol 0.25 žličke

Nadevi:

  • Paradižnikova omaka z baziliko, omaka za pico ali passata
  • Riban sir po izbiri
  • Drugi dodatki po izbiri

Dodatki:

  • Oljčno olje
  • Sveža bazilika

Priprava

Sestavine za 1 testo/1 porcijo.

01

Pečico segrejte na 200 stopinj. Večji pekač obložite s papirjem za peko.

02

V večji posodi zmešajte moko, pecilni prašek in sol. Premešajte. Dodajte jogurt in najprej premešajte, potem pa še z rokami pregnetite, da dobite enotno testo. Testo nato prestavite na rahlo pomokano površino in gnetite še 5 minut, da dobite mehko, malo bolj elastično testo.

03

Testo prestavite na pripravljen pekač, ki ste ga pred tem posuli z grobo koruzno moko (ali alternativno belo moko) in ga z rokami nežno raztegnite, da dobite večje, okroglo testo za pico.

04

Testo postavite v segreto pečico in pecite 10 minut, nato vzemite iz pečice in ga premažite z izbrano paradižnikovo omako ter posujte z naribanim sirom. Postavite nazaj v pečico, tokrat na najvišjo rešetko, in pecite še 8-10 minut oz. toliko časa, da se robovi testa lepo zlato zapečejo, sir pa stopi.

05

Vzemite iz pečice, pokapajte s kvalitetnim olivnim oljem in dodajte svežo baziliko.

Nagradna igra

Povežite se z nami na digitalnih kanalih in sodelujte v nagradni igri.

Sodelujte