Nakl`da z ombolom

Kuhnapato
Kuhnapato
Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave
35
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Stara pinca 50 dag
  • Parmezan 2 dag
  • Jajca 4
  • Panceta 4 rezine
  • Rozine 1 pest
  • Oljčno olje 1 dl
  • Sol 1 ščepec
  • Poper 1 ščepec
  • Šetraj 1 pest
  • Svinjska ribica 500 g
  • Čebula 2
  • Refošk 2 dl

Priprava

Priprava svaljkov

01

V večjo skledo nadrobimo pinco in dodamo sir. Panceto in pršut narežemo čim bolj na drobno ter vmešamo v maso. Dodamo še rozine, sol, poper in šetraj. Jajca razžvrkljamo in dodamo malo oljčnega olja ter vmešamo v maso.

02

Iz pripravljene mase oblikujemo približno 7 cm dolge svaljke. Skuhamo jih v slanem kropu.

Priprava zrezkov

01

Zrezke ombola natremo s soljo in poprom. Na hitro jih opečemo na oljčnem olju.

02

V isti ponvi posebej na oljčne olju prepražimo na kolute narezano čebulo. Dodamo meso in zalijemo z vinom sorte refošk. Dušimo še 10–15 minut.

03

Ponudimo s svaljki nakl'de.