
25
PT25M min
PT25M min
Čas priprave
35
PT35M min
PT35M min
Čas kuhanja
Sestavine
- Stara pinca 50 dag
- Parmezan 2 dag
- Jajca 4
- Panceta 4 rezine
- Rozine 1 pest
- Oljčno olje 1 dl
- Sol 1 ščepec
- Poper 1 ščepec
- Šetraj 1 pest
- Svinjska ribica 500 g
- Čebula 2
- Refošk 2 dl
Priprava
Priprava svaljkov
01
V večjo skledo nadrobimo pinco in dodamo sir. Panceto in pršut narežemo čim bolj na drobno ter vmešamo v maso. Dodamo še rozine, sol, poper in šetraj. Jajca razžvrkljamo in dodamo malo oljčnega olja ter vmešamo v maso.
02
Iz pripravljene mase oblikujemo približno 7 cm dolge svaljke. Skuhamo jih v slanem kropu.
Priprava zrezkov
01
Zrezke ombola natremo s soljo in poprom. Na hitro jih opečemo na oljčnem olju.
02
V isti ponvi posebej na oljčne olju prepražimo na kolute narezano čebulo. Dodamo meso in zalijemo z vinom sorte refošk. Dušimo še 10–15 minut.
03
Ponudimo s svaljki nakl'de.