PT10M min
PT40M min
Sestavine
- Mleto puranje meso 500 g
- Sol 1 žlička
- Poper 1 ščepec
- Olivno olje 4 žličke
- Drobtine 2 žlici
- Mleta sladka paprika 1 žlica
- Jajca 4 kosi
- Mleko 250 ml
- Soda bikarbona 1 žlička
- Timijan 3 vejice
Priprava
Pečico segrejemo na 210 °C. V skledi dobro premešamo mleto meso s ščepcem soli, ščepcem popra, papriko in drobtinami, da dobimo homogeno maso.
Iz mase oblikujemo kroglice poljubne velikosti (priporočamo malenkost manjše) in jih na olivnem olju popečemo do zlatorjave barve. Uporabimo ponev ali lonec, ki je v celoti odporen na visoko temperaturo, saj ga bomo kasneje dali v pečico.
Medtem v večji posodi s pomočjo mešalnika zmešamo jajca, mleko, sodo bikarbono, žličko sveže nasekljanega timijana in moko, da dobimo penasto, homogeno zmes.
Popečene mesne kroglice vzamemo iz lonca, jih damo na krožnik in pokrijemo z alu folijo, da ostanejo tople. Maso iz jajc, mleka in moke vlijemo v še vroč lonec katerega damo takoj v segreto pečico. Pečemo 30 minut. Po 10 minutah v testo potisnemo mesne kroglice in pečemo naprej.
Pečen narastek s puranjimi mesnimi kroglicami posujemo s timijanovimi vejicami in takoj ponudimo.