Nevidna jabolčna pita - Nina Kastelic, Leaneen
Zakaj ne vidite vsebine?

Nevidna jabolčna pita

Nina Kastelic - Leaneen
Avtor: Nina Kastelic - Leaneen
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
50
min
Čas peke

Sestavine

  • Veliko jabolko 4
  • Limona 1
  • Jajca M velikost 3
  • Mleko 150 ml
  • Maslo 30 g
  • Cimet 2 žlički
  • Vanilijeva pasta 1 žlička
  • Sladkor v prahu 50 g
  • Gladka bela moka 80 g
  • Pecilni prašek 2 žlički

Priprava

Za podolgovat pekač velikosti 12 x 22 cm.

01

Jabolka olupimo in jih s pomočjo rezalnika za zelenjavo narežemo na čim tanjše rezine.

02

Jabolčne rezine pokapljamo s sveže iztisnjenim sokom limone in premešamo.

03

V posodo za stepanje dodamo jajca, mleko, stopljeno maslo, cimet in vaniljevo pasto. Vse skupaj na hitro stepemo v enotno maso.

04

Nato v maso vmešamo še sladkor v prahu in presejano moko s pecilni praškom.

05

K masi dodamo na tanke rezine narezana jabolka in premešamo, tako da masa prekrije vsako rezino.

06

Podolgovat pekač prekrijemo s papirjem za peko, vanj dodamo jabolčno maso in jo enakomerno razporedimo po celotnem pekaču.

07

Pekač prestavimo v pečico ogreto na 180 °C in pito pečemo približno 40 do 50 minut, da se vrh obarva svetlo rjavo.

08

Po koncu peke se mora najprej malo ohladiti, nato pa jo lahko razrežemo in postrežemo.

Dodatni nasvet

Ker so jabolka glavna in najpomembnejša sestavina, je zelo pomembno, da uporabimo jabolka, ki so okusna in sočna.

Dodatni nasvet

Če uporabimo pekač drugačne velikosti, po potrebi prilagodimo čas peke.