Novoletni koktajl

Novoletni koktajl

Chef Vračko
enostavno
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave

Sestavine

  • Sladkor 100 g
  • Voda 100 ml
  • Burbonska vanilija 1 strok

Za serviranje (na 1 gosta)

  • Brizg (45 ml) sirupa
  • Brizg burbonskega viskija
  • Penina ohlajeno 1.5 dl
  • po želji palčka cimeta in suho sadje

Priprava

01

Sladkor zavremo z enako količino vode in strokom vanilje. Dobili bomo razmeroma gost sirup, ki ga ohladimo.

02

V dobro ohlajene kozarce dolijemo po 1 dl penine na gosta in dodamo po en brizg (45 ml) vaniljevega sirupa in viskija.

03

Postrežemo zelo ohlajeno, lahko dodamo led in poljubno dekoriramo s cimetom in sušenim sadjem.

Zanimivost

Tako vanilja kot viski sta dobila ime na istem naslovu: pri francoski rodbini Burboncev. Vanilja zato, ker se je ena najpomembnejših pridelovalnih lokacij, otok Réunion, včasih imenovala Île Bourbon.