Sestavine
- Sladkor 100 g
- Voda 100 ml
- Burbonska vanilija 1 strok
Za serviranje (na 1 gosta)
- Brizg (45 ml) sirupa
- Brizg burbonskega viskija
- Penina ohlajeno 1.5 dl
- po želji palčka cimeta in suho sadje
Priprava
01
Sladkor zavremo z enako količino vode in strokom vanilje. Dobili bomo razmeroma gost sirup, ki ga ohladimo.
02
V dobro ohlajene kozarce dolijemo po 1 dl penine na gosta in dodamo po en brizg (45 ml) vaniljevega sirupa in viskija.
03
Postrežemo zelo ohlajeno, lahko dodamo led in poljubno dekoriramo s cimetom in sušenim sadjem.
Zanimivost
Tako vanilja kot viski sta dobila ime na istem naslovu: pri francoski rodbini Burboncev. Vanilja zato, ker se je ena najpomembnejših pridelovalnih lokacij, otok Réunion, včasih imenovala Île Bourbon.