Pečen riž z zelenjavo - Nina Zorčič

Pečen riž z zelenjavo

Čas aktivne priprave
40
min
Čas priprave in pečenja

Sestavine

Jajca

  • Olje 1 žlica
  • Jajca M velikost 2

Pečen riž

  • Olivno olje 1 žlica
  • Čebula 1
  • Por 50 g
  • Korenček 1
  • Rdeča paprika 2
  • Česen 1 strok
  • Sojina omaka (dodajajte postopoma in po okusu) 6 žlic
  • Kuhan riž ohlajeno 300 g
  • Olivno olje 1 žlica

Dodatki

  • Por 50 g

Priprava

01

V manjši skodelici vmešajte dve jajci. Na večji ponvi na srednjem ognju segrejte olivno olje.

02

Na segreto olje vlijte jajci in mešajte, dokler ne zakrknejo. Pečena jajca odstavite in prestavite v manjšo skodelico. Ponev vrnite na ogenj in segrejte jedilno žlico olja. Čebulo, por, korenček in papriko narežite na manjše kocke. Česen drobno nasekljajte.

03

Vso zelenjavo dodajte na segreto olje in premešajte. Pražite na srednjem ognju, da čebula postekleni, zelenjava pa se zmehča.

04

Dodajte sojino omako. Najprej dodajte 5 jedilnih žlic in premešajte. Dodajte še kuhan riž in nežno premešajte, da se riž popolnoma napoji s sojino omako. Pražite vsaj 5 minut, vmes pa ne mešajte prepogosto, saj se tako dno riža hrustljavo zapeče. Zalijte z žlico olivnega ali sezamovega olja in premešajte.

05

Po želji dodajte še kakšno jedilno žlico sojine omake. V riž vmešajte še jajca.

06

Dodajte nasekljan svež por in premešajte. Posujte s sezamom in postrezite.