Omaka iz kaper in žajblja - Marko Herič

Omaka iz kaper in žajblja

Marko Herič
Marko Herič
Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave

Sestavine

  • Kapre 1 žlica
  • Žajbelj 1 vejica
  • Česen 2 stroka
  • Maslo 50 g
  • Goveja juha 1 dl
  • Sok polovice limone
  • Grobo mlet poper 1 ščepec

Priprava

01

V ponvi, v kateri po navadi pečemo meso, popečemo strt česen in nasekljan žajbelj, da malo zadiši. Nato zalijemo z limoninim sokom in počakamo, da malo povre (nekaj sekund). Dodamo juho, poper in kapre.

02

Počakamo, da povre za 1/3, nato vmešamo maslo. Pustimo še malo vreti, tako da se nam naredi svilnata svetla omaka, ki je odlična priloga k vsem vrstam mesa.

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>