
40
PT40M min
PT40M min
Čas priprave
90
PT90M min
PT90M min
Čas vzhajanja
18
min
min
Čas peke
Sestavine
Testo
- Bela moka 500 g
- Sladkor 80 g
- Vanilijev sladkor 1 vrečka
- Suhi kvas 1 vrečka
- Olje 40 g
- Stopljeno maslo 40 g
- Jajce 1
- Limonina lupina 1
- Sol 1 ščepec
- Toplo mleko 240 ml
Nadev
- Mascarpone 300 g
- Jajce 1
- OREO prah (OREO powder) 150 g
- Sladkor v prahu 4 žlice
- Rum 2 žlici
- Oreo piškoti (grobo narezani) 100 g
- Kakav v prahu 1 žlica
Premaz
- Jajce 1
- Mleko 2 žlici
Posip
- Oreo piškoti (grobo narezani)
Priprava
Testo
01
V posodo vsuj vse sestavine za testo.
02
Vse skupaj zmešaj in pregneti v voljno in prožno testo, ki se ne lepi na roke – s kuhinjskim robotom bo to trajalo 7–10 minut.
03
Testo naj v pokriti posodi vzhaja 1 uro, da se njegova prostornina podvoji.
Nadev
01
Vse sestavine stresi v posodo in jih električno zmešaj v mazav nadev.
Oblikovanje in peka
01
Testo razdeli na tri enake dele.
02
Vsakega razvaljaj v podolgovat pravokotnik in ga premaži s tretjino nadeva.
03
Po nadevu razporedi tretjino sesekljanih OREO piškotov, nato pravokotnik tesno zvij v zavitek.
04
Z obeh koncev zavitka odščipni štrukeljca, preostalega pa nareži na 3-4 cm dolge potičke.
05
Razporedi jih po pladnju za peko, prekritim s peki papirjem.
06
Pladenj pokrij s krpo za 30 minut.
07
Potičke premaži z mešanico jajca in mleka.
08
Peci jih 15–18 minut pri 180 ºC.