Originalna tržaška omaka s česnom - Mojca Polak

Originalna tržaška omaka s česnom

Mojca Polak
Mojca Polak
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave

Sestavine

  • Česen 30 g
  • Peteršilj 4 vejice
  • Olivno olje 4 žlice
  • Belo vino 0.3 dl
  • Moka 1 žlica
  • Sol 2 ščepca
  • Poper 1 ščepec

Priprava

Tržaška omaka se večkrat napačno predstavlja kot mešanica olivnega olja s sesekljanim peteršiljem in česnom. Originalna tržaška omaka pa se pripravlja drugače.

02

Česen in peteršilj sesekljamo. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem opražimo mešanico peteršilja in česna. Primešamo moko in na hitro opražimo. Zalijemo z vinom in približno 2 dl vode ali čiste juhe. Omako še rahlo začinimo s soljo in poprom ter na hitro pokuhamo.

03

Ponudimo jo prelito preko pečenih rib ali k ostalim morskim jedem.

Nagradna igra

Povežite se z nami na digitalnih kanalih in sodelujte v nagradni igri.

Sodelujte