Ovseni kosmiči s kokosom in čokolado - Nina Zorčič
Ovseni kosmiči s kokosom in čokolado - Nina Zorčič

Ovseni kosmiči s kokosom in čokolado

Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
120
min
Čas hlajenja

Sestavine

Kosmiči

  • Ovseni kosmiči 100 g
  • Eritritol (ali sladkor po izbiri) 25 g
  • Nastrgan kokos 40 g
  • Vanilijeva aroma 0.25 žličke
  • Kokosovo mleko (iz pločevinke) 270 g
  • Kakav (opcijsko) 1 žlica

Čokoladni preliv

  • Temna čokolada 50 g
  • Kokosovo olje 1 žlička
  • Kakav v prahu 1 žlička

Priprava

01

V posodi zmešajte ovsene kosmiče, sladilo in nastrgan kokos.

02

Dodajte vaniljevo aromo in kokosovo mleko ter premešajte, da se vsi kosmiči premešajo v mleku. Poskusite in po želji dodajte več sladila. Opcijsko: za čokoladno kašo dodajte še jedilno žlico kakava v prahu.

03

Maso enakomerno razdelite v dve skodelici in postavite v hladnik za par ur ali kar čez noč.

04

V manjši skodelici zmešajte toplo stopljeno temno čokolado, kokosovo olje in kakav. Premešajte, da nastane enotna gladka zmes.

05

Po zgoščenih kosmičih prelijte čokolado in po želji posujte z nastrganim kokosom.

06

Postavite v hladilnik za par minut, da se čokolada strdi, nato pa postrezite.