Sestavine
Kosmiči
- Ovseni kosmiči 100 g
- Eritritol (ali sladkor po izbiri) 25 g
- Nastrgan kokos 40 g
- Vanilijeva aroma 0.25 žličke
- Kokosovo mleko (iz pločevinke) 270 g
- Kakav (opcijsko) 1 žlica
Čokoladni preliv
- Temna čokolada 50 g
- Kokosovo olje 1 žlička
- Kakav v prahu 1 žlička
Priprava
01
V posodi zmešajte ovsene kosmiče, sladilo in nastrgan kokos.
02
Dodajte vaniljevo aromo in kokosovo mleko ter premešajte, da se vsi kosmiči premešajo v mleku. Poskusite in po želji dodajte več sladila. Opcijsko: za čokoladno kašo dodajte še jedilno žlico kakava v prahu.
03
Maso enakomerno razdelite v dve skodelici in postavite v hladnik za par ur ali kar čez noč.
04
V manjši skodelici zmešajte toplo stopljeno temno čokolado, kokosovo olje in kakav. Premešajte, da nastane enotna gladka zmes.
05
Po zgoščenih kosmičih prelijte čokolado in po želji posujte z nastrganim kokosom.
06
Postavite v hladilnik za par minut, da se čokolada strdi, nato pa postrezite.