Pannacota z muškatnim želejem - SPAR

Panna cotta z muškatnim želejem

Spar
Spar
Spar
Spar
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
240
min
Čas hlajenja

Sestavine

  • Polnomastno mleko 100 ml
  • Želatina v prahu 2 žlički
  • Sladka smetana 300 ml
  • Vanilijev strok 1
  • Sladkor v prahu 75 g
  • Peneče vino muškat 500 ml
  • Roza barvilo za hrano
  • Želatina v prahu 2 žlički
  • Sladkor 50 g

Priprava

01

Kozarčke v katerih bomo postregli panakote postavimo na primerno površino pod kotom 45°.

02

V visoko in ozko posodo vlijemo mleko in mu dodamo želatino v prahu. Premešamo in počakamo 5 minut da želatina nabrekne. Medtem segrejemo sladko smetano in vanilijev strok. Skoraj do vretja. Ko smetana skoraj zavre odstavimo in odstranimo vanilijev strok. Vmešamo mleko z želatino in dodamo sladkor. Mešamo da se vse popolnoma stopi in poveže. Ko se tekočina malo ohladi jo prelijemo v kozarčke, v vsakega do polovice. Prestavimo v hladilnik in pustimo da se ohladi, najbolje čez noč.

03

Za drugi del sladice naredimo žele iz penečega muškata. V posodo vlijemo 100ml muškata in vmešamo želatino. Pustimo nekaj minut da nabrekne.

04

Preostali muškat prelijemo v kozico in dodamo sladkor. Mešamo in počasi segrevamo da se sladkor raztopi. Dodamo kapljico ali dve roza barvila za hrano. Odvisno kako močno barvo želimo. Vmešamo muškat z želatino in premešamo da se vse skupaj dobro poveže. Odstavimo in počakamo da se ohladi na sobno temperaturo.

05

Kozačke s panakoto dolijemo s pripravljeno želatino iz muškata. Pustimo da se tudi ta popolnoma strdi, vsaj 4 ure.

06

Postrežemo s svežim jagodičevjem.

POLEG POSTREŽEMO (in uporabimo): PENEČE VINO MUŠKAT sladko, Klet Brda, 0.75 l


Minister za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

Kaj pa, če bi vino izbral somelje?

Muškatna želatina se že sama poigrava s teksturo pannacote, zato bo igra s kremastimi mehurčki muškatne penine igrala izjemen ton povezovalca. Poudarjena cvetica aromatičnega vina, ki spomni na belo cvetje, grozdne jagode in citruse, se zapelje v igro intenzivnosti. Vino je ravno prav strukturirano, da se z jedjo pospremita in se nam v plesu okusov predstavljata skozi celotno uživanje.

Nakup v SPAR Online SPAROVA VINOTEKA
NAVIJAJ IN ZADENI

Igraj nogometno igrico in zadeni super S BUDGET navijaški paket, vključno s SPAR darilno kartico v vrednosti 50 €. Naj se vroče navijaško poletje prične!

Igraj >>