30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave in pečenja
Sestavine
- Panga file 1200 g
- Fižol 400 g
- Koromač 200 g
- Limeta 2
- Česen 4 stroki
- Olivno olje 24 žlic
- Smetana 4 dl
- Belo vino 2 dl
- Maslo 120 g
- Sol 1 ščepec
- Poper 1 ščepec
- Rožmarin 1 vejica
Priprava
01
Panga file odtalimo, (takrat bo dejanska teža cca 180 g), ga pokapamo malo z limetinim sokom, ter solimo. Čez noč namočen fižol skuhamo.
02
V kozici zavremo smetano, solimo, popramo in dodamo rožmarin. Ko smetana zavre, dodamo kuhan fižol in povremo, da dobimo gosto omako. Sol, poper, sok limete, in česen zmešamo v dresing. Panga file v vroči ponvi popečemo na vsaki strani približno 3 minute.
03
Ribo damo na stran in v isti ponvi hitro popečemo na drobno narezan koromač, zalijemo z vinom in limetinim dresingom. V omako damo ribo in košček masla, da nam omako zgosti. Ko dodamo maslo nam omaka ne sme vret.
04
Serviramo v globokem krožniku tako, da gor najprej položimo kremast fižol, nanj pa položimo ribo in potem še prelijemo z omako.