Pečen file pange na mariniranem fižolu - Marko Herič

Pečen file pange na mariniranem fižolu

srednje zahtevno
Marko Herič
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave in pečenja

Sestavine

  • Panga file 1200 g
  • Fižol 400 g
  • Koromač 200 g
  • Limeta 2
  • Česen 4 stroki
  • Olivno olje 24 žlic
  • Smetana 4 dl
  • Belo vino 2 dl
  • Maslo 120 g
  • Sol 1 ščepec
  • Poper 1 ščepec
  • Rožmarin 1 vejica

Priprava

01

Panga file odtalimo, (takrat bo dejanska teža cca 180 g), ga pokapamo malo z limetinim sokom, ter solimo. Čez noč namočen fižol skuhamo.

02

V kozici zavremo smetano, solimo, popramo in dodamo rožmarin. Ko smetana zavre, dodamo kuhan fižol in povremo, da dobimo gosto omako. Sol, poper, sok limete, in česen zmešamo v dresing. Panga file v vroči ponvi popečemo na vsaki strani približno 3 minute.

03

Ribo damo na stran in v isti ponvi hitro popečemo na drobno narezan koromač, zalijemo z vinom in limetinim dresingom. V omako damo ribo in košček masla, da nam omako zgosti. Ko dodamo maslo nam omaka ne sme vret.

04

Serviramo v globokem krožniku tako, da gor najprej položimo kremast fižol, nanj pa položimo ribo in potem še prelijemo z omako.

Deli