Pečen file pange na mariniranem fižolu - Marko Herič

Pečen file pange na mariniranem fižolu

Marko Herič
Marko Herič
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave in pečenja

Sestavine

  • Panga file 1200 g
  • Fižol 400 g
  • Koromač 200 g
  • Limeta 2
  • Česen 4 stroki
  • Olivno olje 24 žlic
  • Smetana 4 dl
  • Belo vino 2 dl
  • Maslo 120 g
  • Sol 1 ščepec
  • Poper 1 ščepec
  • Rožmarin 1 vejica

Priprava

01

Panga file odtalimo, (takrat bo dejanska teža cca 180 g), ga pokapamo malo z limetinim sokom, ter solimo. Čez noč namočen fižol skuhamo.

02

V kozici zavremo smetano, solimo, popramo in dodamo rožmarin. Ko smetana zavre, dodamo kuhan fižol in povremo, da dobimo gosto omako. Sol, poper, sok limete, in česen zmešamo v dresing. Panga file v vroči ponvi popečemo na vsaki strani približno 3 minute.

03

Ribo damo na stran in v isti ponvi hitro popečemo na drobno narezan koromač, zalijemo z vinom in limetinim dresingom. V omako damo ribo in košček masla, da nam omako zgosti. Ko dodamo maslo nam omaka ne sme vret.

04

Serviramo v globokem krožniku tako, da gor najprej položimo kremast fižol, nanj pa položimo ribo in potem še prelijemo z omako.

Nagradna igra

Lov na besedni zaklad je nazaj! Ste pripravljeni na izziv? Na telefon naložite SPAR plus mobilno aplikacijo, poiščite igro SPARBECEDA in iz razpoložljivih črk sestavite čim več besed!

Več