Pečena paella z grahom

Sladki Chef
Sladki Chef
Čas aktivne priprave
70
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Piščančji file 250 g
  • Sol 1 žlička
  • Poper 1 ščepec
  • Chorizo salama 150 g
  • Riž 350 g
  • Žafran 1 ščepec
  • Zelenjavna osnova 800 ml
  • Čebula 1
  • Česen 3 stroki
  • Paprika v prahu 1 žlička
  • Peteršilj 4 vejice
  • Grah 100 g
  • Škampi 5 kosov
  • Klapavice 10 kosov
  • Limona 1

Priprava

01

Škampe operemo v mrzli vodi in damo na stran. Klapavice zdrgnemo z žičnato gobico ali nožem, jih operemo in zavite v vlažno krpo damo na stran. Piščančji file narežemo na manjše kose in jih povaljamo v moki.

02

V ponvi segrejemo nekaj žlic olivnega olja in na njem hrustljavo spečemo meso. Pečeno meso damo na krožnik in pokrijemo s folijo. Klobaso narežemo na manjše kose in jo stresemo na vročo ponev v kateri smo pekli piščančje meso. Čebulo narežemo na drobno in jo dodamo pečeni klobasi.

03

V vročo jušno osnovo damo žafraniko in počakamo, da spusti aromo ter barvo. K zapečeni klobasi in čebuli stresemo predhodno pečeno piščančje meso, papriko v prahu, drobno nariban česen in riž ter dobro premešamo.

04

Tako pripravljeni mešanici prilijemo 700 ml jušne osnove z žafranom in pustimo, da se kuha na počasnem ognju okrog 20 minut oz. dokler riž ni kuhan na zob ("al dente"). Na riž stresemo grah, prilijemo preostalo jušno osnovo, položimo škampe in školjke ter kuhamo še 10 minut.

05

Po pripravljeni paelli stresemo na grobo narezan peteršilj in rezine limone ter postrežemo.