30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave
75
PT75M min
PT75M min
Čas kuhanja
Sestavine
- Oljčno olje 3 žlice
- Piščančje krače in stegna 7 kosov
- Čebula 1
- Korenje 2
- Por
- Stebelna zelena 1
- Grah 150 g
- Peteršilj 2 vejici
- Voda 1.5 l
- Gorčica 2 žlici
- Luštrek 1 žlica
- Lovorjev list 2
- Začimbe
- Jajca 2
- Moka 4 žlice
Priprava
01
V večji lonec dodamo olje in malo prepražimo čebulo. Dodamo korenje, stebelno zeleno, por in peteršilj.
02
Meso po želji premažemo z gorčico in ga začinimo z mešanico začimb majarona, timijana, sladke paprike, česna, soli in popra. Začinjenega piščanca dodamo v lonec, malo popražimo in zalijemo z vodo oz. jušno osnovo ter premešamo. Dodamo luštrek, sol, poper in lovorjeve liste in kuhamo 1 uro.
03
Za hitre žličnike zžvrkljamo 2 jajci in postopoma dodajamo moko dokler ne dobimo gladke goste zmesi. Žlico pomočimo v vrelo obaro in nato zajamemo mali del mase, ki ga nato kar z žlico položimo v obaro. Žličnik se bo sam odlepil. Pokrito kuhamo 10-15 minut. Zadnje 3 minute pa dodamo še grah.