PIŠČANČJA OBARA S HITRIMI ŽLIČNIKI - Nika Krmec

Piščančja obara s hitrimi žličniki

Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
75
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Oljčno olje 3 žlice
  • Piščančje krače in stegna 7 kosov
  • Čebula 1
  • Korenje 2
  • Por
  • Stebelna zelena 1
  • Grah 150 g
  • Peteršilj 2 vejici
  • Voda 1.5 l
  • Gorčica 2 žlici
  • Luštrek 1 žlica
  • Lovorjev list 2
  • Začimbe
  • Jajca 2
  • Moka 4 žlice

Priprava

01

V večji lonec dodamo olje in malo prepražimo čebulo. Dodamo korenje, stebelno zeleno, por in peteršilj.

02

Meso po želji premažemo z gorčico in ga začinimo z mešanico začimb majarona, timijana, sladke paprike, česna, soli in popra. Začinjenega piščanca dodamo v lonec, malo popražimo in zalijemo z vodo oz. jušno osnovo ter premešamo. Dodamo luštrek, sol, poper in lovorjeve liste in kuhamo 1 uro.

03

Za hitre žličnike zžvrkljamo 2 jajci in postopoma dodajamo moko dokler ne dobimo gladke goste zmesi. Žlico pomočimo v vrelo obaro in nato zajamemo mali del mase, ki ga nato kar z žlico položimo v obaro. Žličnik se bo sam odlepil. Pokrito kuhamo 10-15 minut. Zadnje 3 minute pa dodamo še grah.