
10
PT10M min
PT10M min
Čas priprave
15
PT15M min
PT15M min
Čas peke
Sestavine
- Piščančji file 2 kosa
- Rastlinsko olje 2 žlici
- Maslo 3 žlice
- Rožmarin 1 vejica
- Česen 1 strok
- Limona 1
- Mleta sladka paprika 1 žlička
- Sol
- Poper
Priprava
01
Piščančja fileja z obeh strani dobro posoli in popopraj ter začini z mleto papriko.
02
Fileja prelij z oljem in ju nekajkrat obrni, da olje prekrije celotno površino.
03
Nad visok ogenj postavi ognjevarno ponev, primerno za peko v pečici.
04
V segreto ponev položi fileja z lepšo stranjo navzdol.
05
Na vsaki strani ju peci 2 minuti, da se lepo zlatorumeno zapečeta.
06
Ponev prestavi v pečico za 5–7 minut.
07
Po peki v pečici ponev previdno prestavi nazaj na šporget, pri tem pa uporabi kuhinjsko rokavico ali krpo.
08
V ponev vrzi maslo, vejico timijana in strt strok česna ter prilij žlico limonovega soka.
09
Ponev nagni proti sebi, nato z žlico zajemaj stopljeno maslo in ga prelivaj po filejih, približno 2 minuti.
10
V ponev nastrgaj še lupinico ene limone, nato masleno omako natoči v posodico, meso pa prenesi na rezalno desko.
11
Piščančji file nareži pod kotom na 5 rezin in ga postrezi ob poljubni prilogi.