Piščančji zrezki v gobovi omaki - Midva kuhava
Zakaj ne vidite vsebine?

Piščančji zrezki v gobovi omaki

Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Piščančji zrezki 480 g
  • Šampinjoni 250 g
  • Sol
  • Poper
  • Moka
  • Olje 2 žlici
  • Maslo 2 žlici
  • Timijan 0.5 žličke
  • Česen 4 stroki
  • Limonin sok 1 žlička
  • Gorčica 0.5 žličke
  • Kokošja jušna kocka 150 ml
  • Sladka smetana za kuhanje 250 ml
  • Peteršilj

Priprava

01

Šampinjone narežemo na rezine.

02

Piščančje zrezke posolimo in popopramo, nato jih z obeh strani pomočimo v moko in otresemo.

03

V ponvi segrejemo olje, na njem pa z obeh strani na hitro popečemo zrezke.

04

Vzamemo jih iz ponve, v njej pa raztopimo maslo.

05

Dodamo šampinjone in pol žličke timijana, nato pražimo 4 minute.

06

Dodamo česen in pražimo eno minuto.

07

Na vrsti so sok limone, gorčica in kokošja osnova, nato vse skupaj na kratko pokuhamo.

08

Prilijemo smetano in premešamo.

09

V omako položimo zrezke in kuhamo še minutko ali dve.

10

Postrežemo s poljubno prilogo in potresemo s peteršiljem.

11

Dober tek!