Sestavine
- Piščančji zrezki 480 g
- Šampinjoni 250 g
- Sol
- Poper
- Moka
- Olje 2 žlici
- Maslo 2 žlici
- Timijan 0.5 žličke
- Česen 4 stroki
- Limonin sok 1 žlička
- Gorčica 0.5 žličke
- Kokošja jušna kocka 150 ml
- Sladka smetana za kuhanje 250 ml
- Peteršilj
Priprava
01
Šampinjone narežemo na rezine.
02
Piščančje zrezke posolimo in popopramo, nato jih z obeh strani pomočimo v moko in otresemo.
03
V ponvi segrejemo olje, na njem pa z obeh strani na hitro popečemo zrezke.
04
Vzamemo jih iz ponve, v njej pa raztopimo maslo.
05
Dodamo šampinjone in pol žličke timijana, nato pražimo 4 minute.
06
Dodamo česen in pražimo eno minuto.
07
Na vrsti so sok limone, gorčica in kokošja osnova, nato vse skupaj na kratko pokuhamo.
08
Prilijemo smetano in premešamo.
09
V omako položimo zrezke in kuhamo še minutko ali dve.
10
Postrežemo s poljubno prilogo in potresemo s peteršiljem.
11
Dober tek!