Sestavine
TESTO
- Moka 200 g
- Grški jogurt 170 g
- Pecilni prašek 1 žlička
- Sol 0.5 žličke
NADEV
- Sušeni paradižniki 100 g
- Bazilika sesekljane 30 g
- Kremni sir 50 g
- Ribana mozzarela 50 g
- Mortadella 3 rezine
- Sol ščepec
Priprava
01
Vse sestavine za testo zmešamo skupaj in gnetemo dobrih 5 min, da nastane gladko testo. Narežemo ga na 8 enakih delov in oblikujemo v kroglice.
02
Posušene paradižnike, baziliko in mortadello narežemo na majhne koščke. Dodamo kremni sir, mozzarello in sol ter vse skupaj premešamo.
03
Kroglico testa sploščimo, dodamo zvrhano čajno žličko nadeva in žepek zapremo kot je prikazano v videu. Pečemo jih v ponvi, ki pa jo lahko po želji tudi malce premažemo z maslom. Tri minute na vsaki strani, da nastane lepa rjava skorjica. Dober tek!