Sestavine
- Kraški pršut 150 g
- Fige (alternativa - kaki) 200 g
Polenta:
- Polenta 160 g
- Voda 250 ml
- Nariban parmezan 40 g
- Oljčno olje 30 ml
- Maslo 45 g
- Sol
- Poper
Priprava
01
Skuhamo bogato polento po navodilih na embalaži, le da vmešamo parmezan, oljčno olje in maslo. Solimo in popramo po okusu.
02
Kuhano polento še vročo vlijemo v pekač, najbolje, če ga obložimo s papirjem za peko, in enakomerno razmažemo, lahko jo za dodatni okus tudi na hitro popečemo v pečici (žar), le toliko, da porjavi, 5 minut. Polento nato pustimo, da se ohladi in strdi, to bo trajalo približno uro.
03
Ko se polenta dovolj strdi, jo s papirjem vzamemo iz pekača in narežemo na poljubne kocke ali kolute. Obložimo s tanko narezanim pršutom in obložimo s četrtinami fige. Postrežemo hladno.