Polenta s pršutom in figami - Chef Gregor Vračko, revija PLUS
Polenta s pršutom in figami - Chef Gregor Vračko, revija PLUS

Polenta s pršutom in figami

Chef Vračko
Chef Vračko
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
60
min
Čas hlajenja

Sestavine

  • Kraški pršut 150 g
  • Fige (alternativa - kaki) 200 g

Polenta:

  • Polenta 160 g
  • Voda 250 ml
  • Nariban parmezan 40 g
  • Oljčno olje 30 ml
  • Maslo 45 g
  • Sol
  • Poper

Priprava

01

Skuhamo bogato polento po navodilih na embalaži, le da vmešamo parmezan, oljčno olje in maslo. Solimo in popramo po okusu.

02

Kuhano polento še vročo vlijemo v pekač, najbolje, če ga obložimo s papirjem za peko, in enakomerno razmažemo, lahko jo za dodatni okus tudi na hitro popečemo v pečici (žar), le toliko, da porjavi, 5 minut. Polento nato pustimo, da se ohladi in strdi, to bo trajalo približno uro.

03

Ko se polenta dovolj strdi, jo s papirjem vzamemo iz pekača in narežemo na poljubne kocke ali kolute. Obložimo s tanko narezanim pršutom in obložimo s četrtinami fige. Postrežemo hladno.