Polnjen krompir s sirom in panceto

Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
65
min
Čas peke

Sestavine

  • Krompir za pečenje 4
  • Oljčno olje 1 žlica
  • Panceta 80 g
  • Maslo s soljo 4 žlice
  • Cheddar sir 150 g
  • Jogurt Skyr 4 žlice
  • Sveže sesekljan peteršilj 1 žlička

Priprava

01

Krompir umijemo, osušimo in napikamo z vilico. Postavimo na večji pekač obložen s papirjem za peko. Krompir enakomerno pokapljamo z oljčnim oljem in postavimo v segreto pečico. Pečemo 1 uro pri 200 stopinj.

02

Panceto narežemo na manjše kocke. Damo v vročo ponev in pražimo nekaj minut, da se zapeče. Prestavimo na krožnik obložen s papirnati brisačkami.

 

03

Pečen krompir vzamemo iz pečice in še toplega zarežemo na sredini, da ga lahko razpremo in da se ustvari žepek. Notranjost krompirja zmehčamo z vilico. V vsak žepek damo 1 žlico masla s soljo in napolnimo z nastrganim sirom Cheddar. Postavimo nazaj v pečico za 5 minut, da se sir gratinira.

04

Pečen krompir vzamemo iz pečice. Na vsak krompir damo še žličko jogurta Skyr, posujemo s praženo panceto in sesekljanim peteršiljem. Še toplega postrežemo.