Sestavine
- Krompir za pečenje 4
- Oljčno olje 1 žlica
- Panceta 80 g
- Maslo s soljo 4 žlice
- Cheddar sir 150 g
- Jogurt Skyr 4 žlice
- Sveže sesekljan peteršilj 1 žlička
Priprava
01
Krompir umijemo, osušimo in napikamo z vilico. Postavimo na večji pekač obložen s papirjem za peko. Krompir enakomerno pokapljamo z oljčnim oljem in postavimo v segreto pečico. Pečemo 1 uro pri 200 stopinj.
02
Panceto narežemo na manjše kocke. Damo v vročo ponev in pražimo nekaj minut, da se zapeče. Prestavimo na krožnik obložen s papirnati brisačkami.
03
Pečen krompir vzamemo iz pečice in še toplega zarežemo na sredini, da ga lahko razpremo in da se ustvari žepek. Notranjost krompirja zmehčamo z vilico. V vsak žepek damo 1 žlico masla s soljo in napolnimo z nastrganim sirom Cheddar. Postavimo nazaj v pečico za 5 minut, da se sir gratinira.
04
Pečen krompir vzamemo iz pečice. Na vsak krompir damo še žličko jogurta Skyr, posujemo s praženo panceto in sesekljanim peteršiljem. Še toplega postrežemo.