30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave in pečenja
Sestavine
- Orjaška kozica 600 g
- Sok pomaranče 2
- Limonin sok 0.5 kosa
- Vermouth 0.5 dl
- Česen 2 stroka
- Sol 0.5 žličke
- Poper 2 ščepca
- Olivno olje 3 žlice
- Maslo 50 g
- Peteršilj 1 žlica
Priprava
01
V globlji kozici segrejemo olivno olje in v njej z obeh strani popečemo kozice. Malo solimo in popramo, ter dodamo sesekljan česen. Ko česen zadiši, prilijemo vermouth in počakamo, da povre.
02
Ko tekočina skoraj povre, dodamo pomarančni in limonin sok. Popramo in dodamo peteršilj. Počakamo, da sok povre na polovico in takrat odstavimo.
03
Po potrebi še dosolimo in primešamo maslo. Serviramo s svežim popečenim kruhom.