Popečene orjaške kozice v pomarančni omaki - Marko Herič

Popečene orjaške kozice v pomarančni omaki

srednje zahtevno
Marko Herič
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave in pečenja

Sestavine

  • Orjaška kozica 600 g
  • Sok pomaranče 2
  • Limonin sok 0.5 kosa
  • Vermouth 0.5 dl
  • Česen 2 stroka
  • Sol 0.5 žličke
  • Poper 2 ščepca
  • Olivno olje 3 žlice
  • Maslo 50 g
  • Peteršilj 1 žlica

Priprava

01

V globlji kozici segrejemo olivno olje in v njej z obeh strani popečemo kozice. Malo solimo in popramo, ter dodamo sesekljan česen. Ko česen zadiši, prilijemo vermouth in počakamo, da povre.

02

Ko tekočina skoraj povre, dodamo pomarančni in limonin sok. Popramo in dodamo peteršilj. Počakamo, da sok povre na polovico in takrat odstavimo.

03

Po potrebi še dosolimo in primešamo maslo. Serviramo s svežim popečenim kruhom.

Deli