Popečene rezine bučnega kruha s pestom sušenega paradižnika in sirom - Chef Gregor Vračko, revija PLUS

Popečene rezine bučnega kruha s pestom sušenega paradižnika in sirom

Chef Vračko
enostavno
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave

Bučna prga je pogača, ki ostane po stiskanju bučnega olja.


Sestavine

  • Kruh z bučno prgo SPAR Premium 1 kg
  • Cheddar sir (nariban) 100 g

Pesto:

  • Sušen paradižnik 100 g
  • Pinjole ali orehova jedrca 1 žlica
  • Oljčno olje 50 ml
  • Trdi ovčji sir (nariban) 30 g
  • Bazilika 0.5 šopka

Priprava

01

Pripravimo pesto: paradižnik vzamemo iz kozarčka, temeljito odcedimo in preložimo v multipraktik. Dodamo pinjole ali orehe, prilijemo oljčno olje in dodamo nariban ovčji sir ter začnemo mleti. Ko se približamo konsistenci pesta, dodamo baziliko brez stebelc in sesekljamo do konca, da postane lepo mazavo.

02

Pečico priključimo na 180 stopinj Celzija.

03

Kruh narežemo na rezine, ne pretanke, ker je pesto močnega okusa. Posujemo s čedarjem in damo v pečico, samo toliko, da se sir stopi.

04

Z žličko zajemamo pesto, ga oblikujemo v majhne žličnike in polagamo na popečene kruhke.

05

Postrežemo tople, po želji lahko razrežemo na majhne zalogajčke ali celo obložimo s pršutom, zelo pa se obnese tudi nekaj malega kiselkastega svežega sirčka.