Preprosti sacher piškoti - Leaneen
Zakaj ne vidite vsebine?
Preprosti sacher piškoti - Leaneen

Preprosti sacher piškoti

Nina Kastelic - Leaneen
Avtor: Nina Kastelic - Leaneen
Čas aktivne priprave
45
min
Čas priprave
180
min
Čas hlajenja
14
min
Čas peke

Sestavine

Za čokoladne piškote:

  • Maslo 300 g
  • Sladkor v prahu 150 g
  • Vanilijeva pasta 2 žlički
  • Rumenjaki M velikost 4
  • Bela gladka moka 460 g
  • Kakav v prahu 30 g

Za čokoladni obliv:

  • Temna čokolada 55 % 60 g
  • Olje 2 žlički

Potrebujemo še:

  • Marelični namaz

Priprava

Za čokoladne piškote:

01

Maslo, ki mora biti sobne temperature, stepamo s sladkorjem v prahu tako dolgo, da postane svilnato gladko in svetleče.

02

Dodamo vaniljevo pasto in rumenjake ter ponovno stepamo, da se sestavine povežejo med seboj.

03

Nazadnje dodamo še presejano moko s kakavom in mešamo oziroma gnetemo do gladkega piškotnega testa.

04

Testo zavijemo v prosojno živilsko folijo in ga damo za približno 3 ure v hladilnik, da se dobro ohladi.

05

Pred oblikovanjem damo del testa za 5 minut na sobno temperaturo, da se malo omehča. Preostanek pustimo v hladilniku.

06

Oblikujemo kroglice težke približno 20 g in jih polagamo na pekač prekrit s papirjem za peko.

07

Na sredino vsake kroglice z malo merilno žličko naredimo luknjo za marmelado, ki jo dodamo šele po peki.

08

Piškote pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, približno 14 minut oziroma odvisno od pečice.

09

Postopek nato ponovimo še s preostalim testom, ki ga hranimo v hladilniku, zato da se ne zmehča preveč.

Za polnilo in obliv:

01

Pečene piškote ohladimo in luknje napolnimo z mareličnim namazom, ki ga prej malo segrejemo, zato da je bolj tekoč.

02

Temno čokolado stopimo nad paro skupaj z oljem. Ohlajeno nadevamo v malo brizgalno vrečko in po vrhu piškotov naredimo črte.

03

Za približno 30 minut jih damo v hladilnik, da se čokolada strdi.

Nagradna igra

Povežite se z nami na digitalnih kanalih in sodelujte v nagradni igri.

Sodelujte