Prleške prosenice v testu

Kuhnapato
enostavno
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
20
min
Čas kuhanja
35
min
Čas peke

Sestavine

  • Prosena kaša 15 dag
  • Rozine 1 pest
  • Sladkor 1 žlica
  • Ocvirki 1 pest
  • Svinjska mast 1 žlica
  • Cimet 1 žlička
  • Sol 1 ščepec
  • Jušna osnova 1 dl
  • Vlečeno testo 1 paket
  • Jajce 1
  • Jabolčna čežana 100 g
  • Bučno olje 2 žlici

Priprava

01

Proseno kašo kuhamo v slanem kropu 20 minut oz. tako dolgo, da se zmehča.

02

Kašo odcedimo, vmešamo na masti prepražene ocvirke, začinimo in dodamo še odcejene rozine. Če je masa pregosta, lahko dodamo jušno osnovo in pustimo nadev stati vsaj 30 minut.

03

Razgrnemo plasti vlečenega testa in nanje dodamo nadev, zavijemo v obliko klobase in na robovih zavežemo. Zvitke premažemo z razžvrkljanim jajcem in pečemo v pečici na 180 °C približno 35 minut.

Namig!

Postrežemo z jabolčno čežano, ki jo pripravimo iz olupljenih dušenih jabolk, ki jih pretlačimo in posujemo s kockami kruha, opečenimi na bučnem olju.