Račje prsi z balzamičnim kisom - Chef Uroš Fakuč, Tri zvezdice
Račje prsi z balzamičnim kisom - Chef Uroš Fakuč, Tri zvezdice

Račje prsi z balzamičnim kisom

Chef Fakuč
srednje zahtevno
Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave
25
min
Čas peke

Sestavine

  • Račje prsi (2 kosa) 1 kg
  • Čebula 130 g
  • Česen 2 stroka
  • Rožmarin 3 vejice
  • Timijan 4 vejice
  • Balzamični kis SPAR Premium 3 žlice
  • Cvetlični med SPAR Premium 1 žlica
  • Voda ali zelenjavna juha 150 g
  • Mešana solata 50 g

Priprava

01

Račja prsa solite  in poprate na obeh straneh. Ponev postavite na ogenj in pustite, da se segreje.  Ko je vroča, račje prsi položite na kožo . Po 3-4 minutah jih obrnite in pustite, da porjavijo tudi na drugi strani.

02

V ponev dodamo na koščke narezano olupljeno čebulo in neolupljen česen. Dodamo timijan, rožmarin in zmešamo z balzamičnim kisom. Pustimo, da nekoliko izhlapi in prilijemo vodo (ali če imate raje zelenjavno juho).

03

Račje prsi kuhajte približno deset minut (v notranjosti mora ostati rožnato), nato pa jih prenesite na desko za rezanje.

04

Vse sokove in tekočino, ki ostane pri rezanju precedite v ponev kjer ste kuhali račje prsi. Dodajte med in kuhajte 3-4 minute, da dobite omako.

05

V tem času račja prsa narežemo na rezine. Rezine položite na posteljo z mešano solato. Jed zaključite s sveže pripravljeno omako.

Nasvet!

Omako iz balzamičnega kisa lahko začinite po vašem okusu! Dodajte svoje najljubše začimbe in zelišča ... na primer žajbelj in lovorjev list!